Home / Diverse / Nevoia te invata sa-ti cumperi bilet online

Nevoia te invata sa-ti cumperi bilet online

Autogara de la Baldovin Parcalabul, Vinerea Mare.  Desi e regula de vreo 4-5 ani ca cei care isi cumpara biletele de calatorie de pe site, cu plata online (ba mai mult, e 10% reducere daca cumperi dus-intors), mereu trebuie sa fie cativa care sa comenteze si sa urle la sofer si la cei care au platit cu cardul, din unul din motivele de mai jos:

Nu e corect ca oamenii care au platit online sa urce primii, daca el/ea asteapta la coada de 2 ore. Pai ce … banii lui nu sunt buni, doar aia de pe carduri ? Cash-ul e puterea dom’le, nu aia care zboara prin internet. 

Mai grav, nu e ok ca aia de pe online sa cumpere cate bilete vor ei. Cum adica, daca se trezesc 18 nebuni care-si cumpara biletele de pe internet si nu mai e loc in autocar, inseamna ca cei care au venit sa stea la coada, au asteptat degeaba ? Unde s-a mai pomenit asa ceva, in afara tarilor civilizate ?

E vina soferului ca ei n-au internet acasa/la vecini. Incercare de lacrimogena, cum au vazut ei pe la show-urile de netalentati de pe la TV, daca esti sarac primesti voturi in plus si ok-uri de la juriu. Din pacate pentru argumentul asta, in Bucuresti exista atatea locuri cu wireless gratuit, vecini cu copii cu cont de Facebook si parinti cu card bancar. Totul e sa vrei sa iesi din zona de confort si rogi pe cineva sa te ajute. Sau sa te duci cu 2-3 zile inainte de plecare la autogara si sa-ti platesti biletul cu bani cash, ca sa nu stai la coada din ziua plecarii, degeaba.


Nu e corect sa nu primeasca oameni peste capacitatea de 18 locuri. Obisnuiti cu ratele din fundul satului, unii nu inteleg ca anumite reguli de siguranta si igiena trebuie respectate, chiar daca inseamna ca autocarele nu vor mai circula ca trenurile din India si Pakistan. 

indian1
Nu e ok sa refuzi banii oamenilor pe motiv ca nu mai ai loc in autocar. Mai ales daca tu esti ala care a ramas pe afara. Daca tu ai prins loc si soferul ar vrea sa mai inghesuie niste oameni, pe culoarul dintre scaune, ghici cine ar fi primul care ar latra striga ca nu este de acord cu supraaglomerarea autocarelor, ca locurile platibile sunt doar cele 18, nu si pe culoare, si ca e inaceptabil, ca la 20 de ani dupa revolutie, oamenii sa circule in autocare inghesuiti, ca vitele.

Cum ziceam, nevoia te invata. Acum  2-3 ani, eram singurul care isi cumpara bilet online, toti care se imbraceau la coada pentru celelalte 17 locuri se uitau la mine cu invidie si strambau din nas.

De data asta au fost 11 locuri cumparate online. Si doar alti 7 oameni au mai intrat in autocar, din cei 20 si ceva, care asteptau. Poate ca la iarna, la cursele de Craciun, vor fi cumparate toate cele 18 bilete. Si nu va mai fi nici o coada de asteptare, cu 2-3 ore inainte. Sau, daca va fi, va fi degeaba.

Citeste si asta

2 mizerii de prin sectorul 3, regatul lui Negoita

Observate azi de dimineata, intr-o scurta plimbare pana la Policlinica Titan. Prima mizerie, o inventie …

2 comentarii

  1. nu trebuie inghesuiti oamenii, dar din moment ce stiau ca aproape toate biletele au fost vandute, de ce nu au mai adus un autocar?
    daca exista cerere, de ce nu pot sa prezinte si oferta?
    ca doar le intrau bani in buzunar!

    • “De ce nu au mai adus un autocar” e alt subiect, aici vorbim de plata biletelor prin internet. Poate n-aveau alt autocar, poate i-a interesat sa fie doar primul autocar plin. Anyway, pana la urma, i-au urcat pe cei care erau in plus in autocarul de Constanta, care a oprit la taxare. Iar de acolo s-au descurcat singuri

Comentezi ?