Home / Diverse / Bisericile cu sistem de sonorizare ar trebui amendate pentru tulburarea linistii publice ?

Bisericile cu sistem de sonorizare ar trebui amendate pentru tulburarea linistii publice ?

Intreb si eu, ca un chirias umil, care vrea sa stea cu geamul deschis, sa asculte ploaia si zgomotul suav de claxon de masina. Si nu pot face asta, pentru ca se aud niste voci  mormaind in difuzoare, chiar daca blocul meu e mai mult de 100 metri de una din bisericile din zona. Si nu e doar o scapare de moment, dureaza deja de peste o ora.

Si mai am cateva intrebari: 

 • Inteleg ca traditia e sa faci slujbe religioase in apropierea sarbatorilor importante a diferitelor religii, dar chiar trebuie sa pui toata slujba pe difuzoare, afara ?
 • Nu e o limita de decibeli pe care orice locatie care are sistem de sonorizare nu trebuie sa o depaseasca ?
 • Nu e asta o forma de spam offline, de sarbatori ? Mesaj sonor nesolicitat ?
 • Nu e de ajuns ca sufletele mortilor sa fie chemate/omagiate inauntrul bisericii, mai trebuie chemate/omagiate si prin difuzoare ?
 • Inteleg ca, daca s-ar strange toate babele din cartier, poate ca n-ar incapea toate in biserica, dar chiar trebuie sa li se puna slujba pe difuzor, atat de tare, incat sa auda si cea mai surda, macar un mormait de popa ?
 • Doar pe mine ma deranjeaza lipsa asta de respect fata de vecini, chiar daca sunt sau nu enoriasi fideli ?
 • Exista silent disco, de ce nu poate sa existe si silent church ?
 • “Iubeste-ti aproapele” s-a transformat in “Spameaza-l de Paste si Craciun cu muzica bisericeasca la boxe” ?
 • Cate lumanari trebuie sa vinzi ca sa platesti amenda de  200-1000 lei ? 
 • Ce cifra de afaceri are firma asta de sonorizari pentru biserici ? 

Citez din legea 61/1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, unde nu exista nici un paragraf care sa excepteze bisericile de la respectarea acestei legi.

25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

27) organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;

Pe acelasi subiect, Razvan Baciu.

Citeste si asta

Las Fierbinti: “ce mi-e 2 popi…ce mi-e 3…tot un drac”

Nu urmaresc, nu-mi place serialul asta sau personajele prezente in el, dar dialogurile si logica din scena …

3 comentarii

 1. nu plătesc amendă, că cică duhul sfânt nu poate fi amendat. da` încearcă tu să dai boxele ceva mai tare, să vezi cum vin cu jalba-n proțap

 2. In fiecare duminica ma ucid cu lalaiala lor! Parca as fi in Istanbul! Deci pur si simplu pun nesimtitii o banda la ora 6 dimieata si miorlaie aia la megafoane ore in sir!!! Ma bucur ca nu sunt singurul deranjat de lucrul asta!

Comentezi ?