Home / Online / Ce poti sa faci cu DigiStorage ?

Ce poti sa faci cu DigiStorage ?

digi storageRCS RDS a lansat DigiStorage, un serviciu propriu de stocare in cloud, iar eu, in calitate de client RDS si curios, l-am activat si l-am luat la testat, pentru primele impresii.

Ce ofera DigiStorage ? 

20 GB gratuit – daca esti abonat la Digi Net Fiberlink 500 sau Digi Net Fiberlink 1000. Eu cred ca am alt abonament, asa ca a trebuit sa activez optiunea de 50 GB pentru 3 lei/luna, care se poate dezactiva oricand. Alte optiuni ar fi  100GB pentru 6 lei/luna si 150 GB pentru 9 lei/luna.

In comparatie, 100 GB pe Dropbox costa 9,99$/luna (sau 99$/an) iar 100 GB pe Google Drive costa 1.99$/luna. 1 TB pe GDrive e 9,99$/luna, daca ne raportam la Dropbox.

Egalitate la preturi intre RDS si Google, pentru varianta de 100GB, diferenta ar putea fi in viteza de download, acolo unde RDS promite viteze de 3-4 ori mai mari decat in alte retele. Daca esti client RDS, in Romania, conectat la netul RDS, servere din Romania. De testat…

Acces la fisiere (datele si transferul de fisiere sunt securizate) prin intermediul unor aplicații de iOS, Android (2,39 MB) și PC. In curand si Windows Phone. Interesant e faptul ca poti face upload in DigiStorage direct din aplicatia de Android, la orice fisier de pe telefon.

Functii clasice de partajare (public, doar pentru cei care au link), vizualizare, descarcare, stergere, modificare, bookmark.

Se integreaza cu Dropbox, momentan (se lucreaza  la integrarea conturilor Google Drive, OneDrive (fostul SkyDrive), Box si Bitcasa). Atentie! are acces de read/write in Dropbox! Se misca surprinzator de rapid, cel putin in interfata web si aplicatia de Android.

API public (pentru developeri): dezvoltare facila de aplicatii third-party si customizare a aplicatiilor de back-up pentru salvarea datelor direct in Digi Storage. Cateva scripturi sunt deja disponibile (python sau perl).

Termenii si conditiile de utilizare sunt cele clasice (fara porn, materiale agresive  sau defaimatoare, fisiere pentru care nu ai drepturi de autor) iar RDS poate inchide contul oricand, daca ei considera ca e cazul.

Amuzante sunt urmatoarele fraze:

“abonaţii sunt de acord că RCS & RDS S.A. nu poate controla şi nu oferă nici un fel de sugestii, garanţii sau condiţii privind securitatea sau conţinutul informaţiilor care trec prin reţeaua sa de comunicaţii şi prin Internet sau prin Serviciu.”

si

“Utilizatorii Serviciului sunt singurii responsabili pentru păstrarea integrităţii conţinutului stocat în Digi Storage precum şi pentru păstrarea copiilor de siguranţă. Serviciul este disponibil 24h/zi, exceptând perioadele în care se efectuează lucrări de mentenanţă sau de reparaţii”,

care ii scapa pe cei de la RDS RCS de orice probleme, in caz de furt, hacking sau lipsa fisierelor de backup.

Cam atat, din ce am observat eu.

Citeste si asta

Aplicatii de live chat pentru magazine online

Acum cateva zile am avut nevoie sa instalez pe un site/magazin online un sistem de …

Comentezi ?