Home / Filme / Idei despre Robocop 2014

Idei despre Robocop 2014

Robocop_posterE greu sa gasesti remake bun.

Mai ales cand e vorba despre scenariul clasic cu politistul ranit grav, care-si revine miraculos, ca sa se razbune pe baietii rai care l-au nenorocit.

Si totusi Robocop-ul din 2014 a reusit. Un scenariu clasic, resuscitat si pus in contextul unui viitor nu foarte indepartat, in care corporatiile internationale par a controla aproape tot ce misca. Inclusiv parti din corpul uman. 

Cateva idei si glumite de dupa film, fara sa dau prea multe spoilere:

  • Robocop nu foloseste sistemul de localizare de la Romatsa, deci nu dureaza 3 sau 6 ore ca sa-si localizeze tintelele.
  • Nu sunt sigur ca ar Robocop s-ar fi descurcat la fel de bine in Ferentari, la cati experti in dezasamblari sunt pe acolo …
  • In conditiile in care Robocop este jumatate om (doar partea de sus), jumatate masina, se poate incadra la categoria “eunuci” ?
  • Mircea Badea si Mihai Gadea trebuie sa se duca cu cate un carnetel de notite, pentru a lua lectii de manipulare a informatiei de la personajul lui Samuel L. Jackson, enervant de bun intr-un rol de instigator la TV.
  • Viitorul sigurantei nationale e drona echipata cu camere video si arme automate. Nasol moment pentru romani, abia am facut o lege care le interzice. Niste vizionari …
  • Robocop a costat 2.6 miliarde de dolari, cam cat Mars Curiosity Rover sau datoria Irak-ului catre Romania. Si totusi, de ce scartaie ??? :D

Informatii suplimentare pe pagina de Facebook a cineforum.ro, Robocop 2014 e de astazi pe ecranele din cinematografe, parerea mea e ca asta e film de vazut la IMAX.

Citeste si un articol serios, la Andra Zaharia, despre film si despre 4 moduri in care Robocop anticipeaza urmatorii 50 de ani

Unul din trailerele oficiale 

Si un pamflet

Citeste si asta

Mortal Engines. Ca si cand Mad Max ar fi facut un copil cu LOTR in masinaria din Wild Wild West

Mai mult nu prea pot sa zic despre acest carusel de clisee cinematografice, o shaorma …

2 comentarii

  1. Nu ti-au iesit glumele despre Robocop. Alea despre Carrie erau mult mai bune. Sau ti-a fost frica de Robocop si ai zis sa nu-l jignesti prea tare?

Comentezi ?