Home / Chestii misto gasite pe net / Carcassonne si artificii

Carcassonne si artificii

Google zice ca azi se implinesc ani de la moartea lui Eugène Viollet-le-Duc, arhitect francez renumit mai ales pentru implicarea sa in restaurarea unor edificii medievale foarte importante pentru istoria Frantei: catedrala Notre-Dame din Paris, Basilica St. Sernin din Toulouse, Basilica St. Denis de lângă Paris, Château de Vincennes, Paris, Château de Roquetaillade – Bordeaux si altele. 

Ce mi-a atras mie atentia a fost faptul ca Eugene a mai lucrat si la restaurarea castelului din Carcassonne, o fortareata care e de mult pe lista mea de vizite la castele si cetati medievale.

carcassonne

Poate ca as fi trecut rapid cu vederea peste evenimentul aniversar, daca nu as fi aflat urmatoarele detalii despre fortareata:

  • aici s-au filmat multe secvente din filmul Robin Hood: Prince of Thieves, cu Kevin Costner în rolul principal, unul din putinele re-ecranizari care n-au fost niste porcarii exagerate sau parodii nereusite
  • conceptul boardgame-ului Carcassonne este inspirat de catre fortareata, renumita pentru zidurile sale aproape impenetrabile. Boardgame-ul nu e foarte spectaculos, dar e interesant de jucat in 3-4 persoane, cu resurse limitate.
  • lupte cavaleresti in stil medieval se tin in fiecare zi, iar intrarea in fortareata e doar 10 euro
  • gastronomie locala este foarte apreciata :D

In fiecare an, pe 14 iulie, de Bastile Day, ziua nationala a Frantei, se organizeaza un MIC foc de artificii. Cred ca stiu unde merg la vara :)

Bonus:

CARCASSONNE CASTLE 3D MODEL VISUALIZATION from UNDET Point Cloud Software on Vimeo.

Citeste si asta

Razvan si castelul de lut de la Porumbacu

L-am vazut, mi-a placut, poate il si vizitez, la vara, cand va fi gata de …

Comentezi ?