Home / Online / Blogger Outreach Software

Blogger Outreach Software

Acum vreo 2 ani vorbeam cu un prieten despre ideea de a face un catalog de bloguri si bloggeri impartiti pe categorii de interes, subiecte abordate, afinitati, nepotriviri, trafic, audienta in social media si cateva criterii subiective, din partea agentiilor care au lucrat cu ei. Ma rog, mai multe criterii, calitative si cantitative, astfel incat sa-ti poti sa-ti faci o idee despre ce si cum scrie fiecare blogger prezentat in aplicatie. 

Cam prin acelasi timp a aparut si sampler.ro, cam pe aceeasi idee de listare de bloguri, dar mult mai simplist gandit si realizat. Din pacate pentru blogosfera si cei implicati, proiectul a murit rapid, din (cred eu) trei mari motive:

  • lipsa de implicare/promovare din partea realizatorilor, care l-au lansat si au abandonat prea rapid proiectul
  • informatiile de trafic si descrierile erau introduse de bloggeri, nu preluate din surse de incredere automat din Google Analytics, Facebook sau Twitter API.
  • agentiile de social media aveau deja contacte cu bloggerii importanti vizibili si oamenii responsabili cu campaniile in social media, care stiau, in mare, ce si cum este segmentata blogosfera

Astazi ideea mi-a revenit in atentie, cand am dat peste GroupHigh, un soft de “Blogger Outreach”, care are exact functionalitatile gandite de noi acum 2 ani, asamblate frumos intr-un soft care promite ca stie sa caute si sa gaseasca ” the perfect bloggers for your blogger outreach campaigns”.

Date de trafic si audienta in social media, localizare, nisa, SEO, sistem intern de mailing si monitorizare discutii, plus multe alte optiuni utile.

Am cerut un acces demo la platforma, sper ca nu voi fi refuzat (in baza de date sunt doar bloggeri din SUA), dar ma tot gandesc ca ar fi al naibii de bun o asemenea aplicatie si pentru blogosfera din Romania.

Sau merge si asa, ca pana acum ?

Citeste si asta

Dictionar de expresii de blogger

Am un blog personal – scriu despre orice imi trece prin cap Eu nu scriu …

Comentezi ?