Home / Diverse / 3 despre voluntariat

3 despre voluntariat

Am primit saptamana trecuta o invitatie (din partea Federatiei Volum) sa scriu despre “cea mai misto experienta pe care am avut-o ca voluntar”. Dar cum am scris deja despre subiect, imi ramane doar sa fac un clasament valabil pana acum:

Pe locul 1: perioada petrecuta in VIP si mai ales in cadrul proiectului “Personal Development School“, unde am invatat mai multe decat as fi putut invata in facultate si de unde am ramas cu cativa prieteni buni si adevarati. Unii imi mai citesc din cand in cand blogul, dar dau prea rar like la articole :P (se stiu ei).  

Pe locul 2: campania #construim, faza pe santier din 2012. Anul asta nu am putut sa particip, dar am auzit ca s-a muncit pe bune si la editia 2013.

Pe locul 3: “Padurea Social Media” – o idee care a aparut intr-o discutie de brainstorming cu cativa dintre membrii “Plantam Fapte Bune“, care s-a transformat intr-o padure de la marginea localitatii Armasesti, judetul Ialomita. Inscrierile pentru “botezul” unui copac din acea padure s-au facut prin articole pe blog sau mesaj pe forumuri, facebook si twitter. Daca vom avea noroc si sponsori, s-ar putea sa ducem ideea mai departe ….

Unu. Au inceput inscrierile pentru competiția Gala Națională a Voluntarilor, organizată de Federația VOLUM – Federația Organizațiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului,  Ministerului Muncii,  Familiei Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Reprezentanței Comisiei Europene la București.

Lista de categorii pentru nominalizări se gaseste aici – http://www.galavoluntarilor.ro/despre-competitie – iar inscrierile  se fac doar pe baza de nominalizare de catre organizatii, institutii sau companii. Pot fi inscrisi voluntari, coordonatori, proiecte sau centre de voluntariat. Gala are loc pe 12 decembrie 2013.

Doi.  Un tutorial video despre cum sa plantezi un copac in mod corect, montaj realizat conform indrumarilor inginerilor silvici parteneri ai “Plantam fapte bune in Romania” – initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat.

Trei. Noua lege a voluntariatului se afla pe lista de dezbateri la Senat iar varianta in vigoare sau cele anterioare se pot consulta aici.

Sa speram ca va fi adoptata cat mai curand.

Citeste si asta

Intrebari si raspunsuri despre Legea Voluntariatului

Un scurt interviu cu Anca Nastase, Director Executiv Federatia VOLUM, initiator si promotor al noii …

6 comentarii

  1. A trecut un an de când m-am apucat serios de voluntariat. Îmi place, mai ales că sunt sute de oportunităţi, atât în ţară cât şi în străinătate. Înveţi chestii noi, legi prietenii, ajuţi.
    Merită pe deplin să te implici! :)

  2. Faina si bine scris. Te astept cand si daca ai chef/poti si in campania ShoeBox 2013 http:/www.shoebox.ro

  3. Corect, furam atacati si doar pe /blog am pus anunturile si evolutie “reparatiilor”.
    Anyways, DA, facem si anul asta si esti binevenit daca vrei sa ajuti cu corice: cutie, banner, articol, un share, o vorba buna etc :)

    Mersi!

Comentezi ?