Home / Intrebari / Cum, tu n-ai facut masterul ?

Cum, tu n-ai facut masterul ?

diplomaAsta m-au intrebat aseara niste rude apropiate (ca relatie si ca varsta), uimiti de faptul ca eu nu am dat la master dupa terminarea facultatii.

Raspunsul meu a fost ca nu am nevoie de un master, am deja acreditare CNFPA de project manager si inca una de publicitate online, plus viitoarele acreditari de Google Adwords si Analytics pe care le-am tot amanat (apropo, examenele de certificare in programul de parteneri Google vor deveni gratuite, de la  1 octombrie 2013). 

In plus, dupa 4 ani de Automatica si Calculatoare, chiar nu mai aveam chef de inca doi ani de tocit banci si inghitit prea multa teorie despre niste subiecte invechite (sau deja cunoscute de la Poli) sau munti de PPT-uri cu blabla-uri bune de conferinte plictisitoare.

“Cum, tu n-ai facut masterul ? Pai, e bine ca stii lucruri din domeniu si ai ceva experienta, nu zic nu. Tu esti tanar, e bine ca inveti rapid, dar ce te faci cand vei ajunge la 40 de ani, cu nevasta, copii, credit de casa … si vei vrea sa te duci la un job caldut … o sa vezi atunci ca o sa-ti trebuiasca o hartie pe care sa scrie “masterand”! Cand o sa se intre pe dosare, si … in loc sa fii tu seful, o sa fie altul care are hartia la mana!” au continuat ei.

Eu am doar cateva intrebari:

  • E ceva gresit in toata povestea asta cu diploma de master sau mi se pare doar mie ?
  • Sa ma apuc acum sa-mi fac un master la repezeala, ca sa am si eu o hartie la mana, ca poate-mi pica vreun post caldut in vreo 20 de ani?
  • Cat de mult mai conteaza o diploma de master intr-un domeniu care se schimba atat de rapid, ca online-ul ?
  • Cine a facut masterul de marketing online de la ASE? Cat de mult e teorie si cat e exercitiu practic?

PS: in loc sa fac un master, eu am preferat sa ma angajez. Inca sunt de parere ca am luat cea mai buna decizie.

Citeste si asta

Amintiri din facultate: Examenul de MN

Zilele astea mi-am adus aminte de un episod haios (zic eu) din facultate (Politehnica, Automatica …

4 comentarii

  1. Ai luat o decizie buna, stai linistit. In momentul in care o sa ai tu 40, daca societatea nu-i indeajuns de coapta incat sa ia in calcul ceea ce stii si nu ceea ce scrie in resume, poate ca-i momentul sa te indrepti catre alte orizonturi.
    Decat un program de master facut doar ca sa mai ai un rand in plus in CV, mai bine o certificare la cineva cu nume. Ca-i MS, ca-i Google, ca-i CISCO, does not matter…

  2. Sunt perfect de acord cu tine! Aceeasi intrebare mi s-a pus si mie, desi abia acum un an am terminat facultatea! :)) Am si scris tot acum un an ceva asemanator: http://furcoiulialina.wordpress.com/2012/10/12/de-ce-sa-te-grabesti-sa-faci-un-master/

Comentezi ?