Home / Evenimente / As vrea sa fie cate un cort de chill la fiecare concert

As vrea sa fie cate un cort de chill la fiecare concert

Unul din punctele cele mai interesante de la Padina Fest-ul de anul aceasta a fost ditamai cortul alb din mijlocul poienii, numit “Cortul de Chill”.

Ce se intampla acolo ?

ONG-ul ALIAT (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor), sustinut de Ciuc Premium, a lansat primul program de reducere a efectelor consumului excesiv de alcool din Romania, prin care participantii la festival sunt invitati la cortul de chill, unde pot primi informatii despre cum sa consume alcool in mod responsabil, sa primeasca sfaturi despre cum pot sa previna efectele consumului exagerat, sa primeasca informatii, consiliere sau servicii medicale (in cazul in care unii intrec masura si au nevoie de ajutor calificat).

Pe langa toate astea, au fost amplasate si cateva hamace in care puteai “sa stai chill”, sa citesti o carte sau statusurile de facebook, puteai sa bei gratis cate o bere (fara alcool) sau ceai, iar pentru cei mai creativi exista si un mic colt unde puteai sa te exprimi creativ si sa desenezi cam ce-ti trecea prin cap.  Cine era cuminte si stia cum sa ceara, putea sa primeasca si prezervative, daca se trezea devreme :p

Ce rezultate a adus cortul de chill ?

  • 700 de oameni au vizitat Cortul de Chill ALIAT, la festivalul Padina
  • Peste 300 de participanti au completat testul AUDIT dezvoltat de Organizatia Mondiala a Sanatatii
  • Specialistii ALIAT au oferit 60 de ore de consiliere gratuita si terapie prin arta

Binisor, nu ?

La final, un video tematic si cateva poze de la cortul de chill.

Comentezi ?