Home / Filme / Proces verbal de constatare pentru “Pozitia Copilului”

Proces verbal de constatare pentru “Pozitia Copilului”

pozitiacopiluluiDomnule/doamna cititor/cititoare de aurasmihai.ro,

Subsemnatul Auras Mihai Geambasu, posesor al blogului www.aurasmihai.ro, inregistrat si hostat in Romania, declar pe propria raspundere ca mi-a placut filmul “Pozitia Copilului” (proaspat castigator al premiului “Ursul de Aur” de la Berlin), chiar daca e inca un film romanesc cu oameni tristi si drame psihologice.

Mentionez faptul ca nu am vazut nici picior de comunist, nici cersetori, tigani, drogati sau maici nebune care fug de la manastire. Pe intreaga desfasurare a filmului (aproximativ doua ore), am numarat doar 10 (zece) injuraturi, majoritatea legate de organe interne care atarna sau  rudele de sex feminin. 

Mai declar faptul ca mi s-a parut aproape la fel de bun ca “Din dragoste, cu cele mai bune intentii”, poate si pentru ca au doi actori in comun: Bogdan Dumitrache si Natasa Raab, dominati de rolul Luminitei Gheorghiu, care joaca atat de bine rolul unei mame dominatoare si  omniprezente, incat sunt bucuros ca am norocul de a avea o mama normala. Desi … probabil ca si mama ar reactiona similar, daca ar fi pusa in aceeasi situatie ca cea prezentata din film :)

Sugerez ca fiecare vizionare sa fie insotita de cateva pachete de servete sau batiste, in special pentru persoanele mai sensibile sau pentru mamele de peste 40 de ani.

Procesul verbal s-a incheiat in data de 6 martie 2013, in sala Elvira Popescu din bulevardul Dacia, la invitatia Parada Film (Catalin Anchidin), in prezenta unor bloggeri, jurnalisti sau pasionati de filme romanesti.

Citeste si asta

Mortal Engines. Ca si cand Mad Max ar fi facut un copil cu LOTR in masinaria din Wild Wild West

Mai mult nu prea pot sa zic despre acest carusel de clisee cinematografice, o shaorma …

4 comentarii

  1. Ba e mai bun decât “Din dragoste…”
    E cel mai bun film românesc de la Aurora încoace, zic eu.

    • Vrei sa ne certam? Bine!
      Mie mi-a placut mai mult “din dragoste”, m-am regasit mai mult in personaje. Bine, eu n-am masina, nici permis, nici accidente :p

Comentezi ?