Home / Online / Alternative pentru Google Reader

Alternative pentru Google Reader

rip-google-readerPentru a sarbatori faptul ca tot mai multi oameni aleg sa citeasca stirile din gramada dezorganizata de pe Facebook, in loc sa le citeasca intr-un serviciu separat si ordonat, Google a decis sa inchida Google Reader, incepand cu data de 1 iulie 2013.

Daca tot il inchid de tot (eu sper sa-l vanda cuiva sau macar sa-l faca open-source), sa speram ca o sa repare macar Feedburner-ul. Desi nu cred ca se va intampla asta.

Sa zicem mersi totusi ca avem alternative:

Feedly – cea mai populara solutie de citit si organizat RSS-uri, ofera suport pt importul din G Reader, are extensie de Chrome si aplicatii mobile de Android si iOS. Desi nu prea-mi place interfata, o sa incerc sa ma obisnuiesc cu ea.
Newsblur – are interfata similara cu G Reader, e limitat de  64 de RSS-uri pentru versiunea free, are taxa lunara de 1 $ pentru RSS-uri nelimitate.
Netvibes – nu mi-a placut de la inceput, am folosit iGoogle in locul lui, pentru afisarea informatiilor din site-urile pe care le accesez zilnic. Oricum, are o gramada de limitari.
Fever – in caz ca n-ai chef sa mai stai la mana altora si sa te rogi sa nu se inchida Feedly, Newsblur sau alte servicii asemanatoare, pentru o taxa one-time de 30$ poti sa-ti instalezi pe serverul tau propriul serviciu de citit RSS-uri. Arata binisor.
FeedDemon – cea mai buna aplicatie de citit RSS-uri, sub forma de aplicatie desktop pentru Windows. L-am incercat, merge foarte bine, dar eu prefer  ceva web-based. Acelasi lucru ca FeeDemon il face si RSSOwl.

Pentru cei cu mac-uri si iPad-uri, recomand Reeder.
Pentru Android (telefoane si tablete), cea mai buna varianta e gReader, o aplicatie care nu e facuta de Google, dar stie sa simuleze foarte bine interfata originala de Google Reader

Poza via Mashable

 

Bonus:

Citeste si asta

Din reader despre online (2)

Social Media Marketing Tops Digital Marketing Tactics for 2009 HOW TO: Measure Online Influence Free …

6 comentarii

  1. Rectificare :) – în primul paragraf ar trebui scris, în loc de Facebook, „gramada dezorganizata de pe Google+” (sau cel puțin asta-și dorește Google)

  2. Eu folosesc Feeddemon de ceva ani de zile, dar tot cu sincronizarea de la google. Sper sa faca un update ca sa nu mai avem nevoie de el…

  3. Eu m-am oprit pe Feedly, si sunt multumit.

  4. Daca vrei ceva care sa instalezi pe propriul server, incearca owncloud, e gratuit, opensource si are si modul de citit RSS

Comentezi ?