Cele mai asteptate premii care se acorda doar pe blogul meu au ajuns la a 3-a editie!
Ce Oscaruri, ce Globuri de Aur, ce Gopo, ce Ursuleti de la germani, OscAurasurile sunt adevaratele premii care conteaza!
Milioane de romani, englezi, americani, crawlere si boti asteapta cu nerabdare, de mai bine de un an, aceasta gala lipsita de orice artificiu glamoros care face din orice gala de premiere un mare kitch, asa ca vom trece peste covorul rosu, rochiile de gala mai-scumpe-ca-o-garsoniera, pantofii cu toc Swarovski, genunchii dezveliti “a la Angelina Jolie” si barfele despre “cine si-a mai tras-o cu cine pe platourile de filmare” si vom trece direct, sigur si transant la decernarea premiilor.
Pentru nostalgici si uituci, avem si editia din 2011 si 2012.
Asadar, sa bata tastele, sa curga pixelii, sa inceapa edita a treia de OscAuras!
(aplauze furtunoase pre-inregistrate pe fundal. Si cateva fluieraturi)
Ca de obicei, incepem cu niste filme proaste :D
Premiul “Daca actorii din Inception, Cowboys&Aliens, The Gladiator, Zorro, Thor, Prince of Persia, jumatate de Star Wars si un sfert de Indiana Jones ar face un gang-bang si ar iesi un copil” el s-ar numi “John Carter“, un film premiat pentru performanta de a avea un actor cu muschi care joaca tot filmul in chiloti de blana. Tarzan ar fi invidios…
Premiul “Si zeii din Olimp si-o iau pe coaja” se duce la “Furia titanilor“, un film despre cat de nasol e sa ai pagina de zeu in Olimp, dar sa nu-ti mai dea nimeni like.
Premiile “WTF is this shit?” si “Scarbosenia anului” se trantesc “Undeva la Palulila“, pentru cea mai groteasca porcarie cu actori romani care injura, scuipa sau baga o oaie in galeata cu formol.
Premiul “Sora-lui-Bear Grills si Robin Hood aveau o fata” se acorda filmului “The Hunger Games“, un fel de “Panemistii au talent”, cu deosebirea ca cei care nu castiga premiul cel mare …mor in chinuri.
Premiul “Shaorma cu de toate” se serveste la pachet pentru toti cei din “Avengers“, cea mai buna campanie de promovare a consumului de carne de vita de catre super-eroi.
Premiul “V-o prezint pe fata mea, sunt nebun dupa ea” se acorda filmului romanesc “Toata lumea din familia noastra“, un portret destul de exagerat al unei familii de dereglati mental.
Premiul “Extraterestri verzi pe pereti” se imprastie catre “Men in Black III”, pentru ca Will Smith.
Premiul “Inca un film prost cu Johhny Depp” se sfasie cu dintii de vampir din “Dark Shadows“, pentru o mare plictiseala cu scenariu de telenovela slaba.
Premiile “Hai sa facem glume proaste cu Saddam Hussein” si “Daca ti-au placut glumele tip Vacanta Mare …” se duc la Sasha Cohen Baron din “The Dictator“, caruia i se potriveste atat bine rolul de dictator pampalau la fel ca lui Mihai Bendeac rolul lui Fernando de la Caransebes.
Premiul “Singurul film in care Cameron Diaz pare ca are sani” se pregateste, ca vine in “What to expect when you’re expecting“, un film creat special pentru a speria viitorii parinti. Mai ales taticii.
Premiul “Sa ne agatam de trecut ca Spiderman de tavan” se lipeste de Spiderman 4, inca o dovada ca atunci cand americanii nu mai au idei de filme, scot cate un succes de la naftalina si reiau povestea de la inceput, dar mai prost.
Premiul “Nu dati banii pe prostii, luati ghinde la copii” se duce la “Ice Age 4 si Madagascar 3“, pentru simplul fapt ca nu m-am putut decide care mi-a placut mai mult.
Premiul “Ala negru care respira greu era Bane” se acorda filmului “The Dark Knight Rises“, printre putinele continuari care au tinut standardul cel putin la fel de sus ca celelalte filme din serie.
Premiul “Ursuletul isteric si pervers” mormaie catre “Ted“, un film foarte apreciat de catre misogini.
Premiul “Bun de dus la gradinita” se acorda filmului “Brave“, pentru ca cei de la Pixar se pricep prea bine la animatii si umor.
Premiul “Melcu tata” se duce catre “Despre oameni si melci” pentru incercarea de a face un film romanesc (pe alocuri amuzant) despre cum sa faci bani cu ce ai in pantaloni
Premiul “Nici sexul nu mai e ca la inceput” se rostogoleste in patul din filmul “Terapie de cuplu“, pentru curajul de a face un film la care o sa se uite doar pensionarii.
Premiul “Politica e o curva si voua va place asa” a fost votat pentru filmul “Campania“, pentru ca a fost “o balacareala penibila intre doi indivizi care vor neaparat sa castige alegerile din colegiul natal”. Am incheiat citatul dintr-un cunoscut filmolog parerist cu blog.
Premiul “Trei la zecii mii” se imparte intre Taken 2, Resident Evil si The Expendables 2, pentru reusita de a face niste filme in care toata lumea se bate cu toata lumea, la fel ca-n celelalte 53233242342088723 filme care nu aduc nimic in plus.
Premiul “Daca tot nu ne pricepem la razboaie (famous french victories), macar sa ne batem joc de englezi” se acorda cu regret pentru “Asterix si Obelix: In slujba Maiestatii sale“, o continuare foarte slaba a celebrei serii de animatii.
Premiile “Gadgetless” si “Mos. Mos James Bond” se acorda lui James Bond cel ramolit, in cel mai recent film al seriei.
Favoritul anului si unic candidat la premiile “Cel mai prost din curtea scolii“, “Marele Kitch“, “Lasa-ne, laaasaaaa-neee” se arunca spre “Omul cu pumnii de fier”, cel mai prost, plictisitor si cliseic film pe care l-am vazut eu anul asta. Monument de porcarie.
Premiul “Doar pentru mineri, hobiti, dwarfi, gnomi, elfi, orci si angajati de la Rosia Montana” se acorda pentru “The hobbit”, un film care pare inspirat din drumul lui Miron Cozma & minerii de pe Valea Jiului catre geamurile nesparte si intelectualii care asteapta sa fie batuti in Bucuresti.
Al doilea mare favorit al anului, castigatorul premiilor “Doi scheleti stateau in barca“, “N-ai inteles nimic, e o metafora“, “Oricine poate fi imblanzit, daca ii dai de mancare, urli si il ameninti cu sulita” se duce catre “Life of Pi” un film despre un indian care a evadat de la call center direct in gura lupului tigrului. Un film cu atatea mesaje amestecate intr-o singura barca incat poate avea 3,14 variante diferite de intelegere si interpretare.
Premiul “Tu esti Django? Da, imparate, am venit ca sa te-mpusc. Bang-bang, you’re dead!” se acorda pentru “Django Unchained“, un film cu atat de mult sange rosu pe fundal alb, incat ai crede ca Tarantino e dinamovist.
Premiul “Frate, frate, dar hot-dog-ul e pe bani” se infuleca in “Vizita regelui la Hyde Park on Hudson“, dovada ca un curvar si un balbait se pot intelege destul de bine daca-i inchizi intr-o camera si le dai ceva bun sa fumeze.
Premiile “Ma dor urechile de la atata cantat” si “Lacrimi curg in sala de cinema” se lalaie catre “Les Miserables/Mizerabilii“, un musical care l-ar putea trezi pe Victor Hugo din mormant. Nu se stie clar daca asta e un lucru bun sau nu.
Favoritul anului la Oscaruri, Lincoln, primeste si premiul “Cel mai bun film alb-negru eliberat de pe plantatie“, pentru modul in care a aratat ca spaga si traseismul politic nu sunt niste chestii specifice doar romanilor si ca poti sa mori impuscat daca te duci la teatru.
Premiul “Avioane de hartie in loc de Cupidon” zboara pana la”Paperman“, o poveste frumoasa dar ne-ecologica despre cat de mult conteaza sa ai mereu cu tine multe teancuri de coli A4.
“Silver Linings Playbook. Sau scenariu pentru happy-end” primeste si el premiul “Dansul nebunilor” si medicameeenteee, pentru faptul ca au reusit sa faca un film care incepe foarte prost si se termina binisor. Spitalul 9 likes this.
O sticla de rachiu si premiul “Beat ca porcu‘” se acorda filmului “Zborul”, in care Denzel Washington piloteaza avioane la fel cum goleste sticlele de tarie: cu turbulente.
In incheiere, o mentiune pentru cei care nu stiu sau au uitat regula: premiile OscAuras se acorda doar filmelor pe care le-am vazut eu personal.
Inca n-am vazut si nici nu cred ca am chef sa ma uit la Argo (n-am chef de propaganda), Cloud Atlas (pot sa adorm si singur), Amour (nu prea am chef sa ma uit la filme tristemo cu babute). Iar restul par plictisitoare si neinteresante inca din trailer.
In caz ca doriti sa revedeti, poftiti si la editia din 2011 si 2012.
Pam Pam!
Te contrazic nitel:
1. Sunt misogin si totusi nu mi-a placut Ted. Cunosc insa fete carora le-a placut. Dupa mine e un film prost si atat.
2. La Cloud Atlas nu vei adormi. Vei termina filmul ametit, aproape drogat, enervat, confuz. Dar nu ai cum sa adormi. Filmul amesteca atat de mult lucrurile incat nici macar sa dormi nu poti.
3. Ai vazut Paranorman? Pacat, e cea mai proasta animatie bine-cotata din cate au existat….
In rest, de acord cu tine. Salutari HEITARESTI (pardon, cinefile) :)