Home / Diverse / 2 anunturi pentru studenti si masteranzi

2 anunturi pentru studenti si masteranzi

Cred ca intr-o zi o sa-mi fac site de anunturi care merita citite cu atentie, pentru ca sunt informatii utile si interesante care nu au voie sa fie trecute rapid cu vederea.

Primul anunt se adreseaza studentilor de la facultatile tehnice (energie, constructii, automatica, transporturi, aerovane, arhitectura, urbanism, geografie, agricultura sau politehnica -> primii 7 ani sunt grei, pana treci de anul 3) care vor sa stranga tot felul de date din mediul inconjurator.

De exemplu …  sa numere cate centrale eoliene sunt in Dobrogea, cate aparate de aer condionat sunt in Militari, cate vile sunt insirate pe langa aeroportul din Baneasa, sa filmeze si sa calculeze in scare Melcari cat de incet se apropie un tren al CFR de intrarea in Gara de Nord, sa studieze culturile de porumb din Baragan, sa o spioneze pe vecina de la 4, sa cartografieze zona cu copaci taiati din Arges sau sa masoare nivelul de poluare fonica de vineri si sambata seara din Regie.

Sau orice alte date care se pot culege prin camera foto/ video, senzori de poluare sau de detectie radiatii, cu ajutorul lui Hirrus, un avion fara pilot, care este un “sistem mini UAV cu rampa de lansare si sistem de recuperare cu ajutorul unei parasute. Hirrus are o greutate totala de 7 kg, 30 kilometri raza de actiune, poate urca pana la o altitudine de 3.000 metri si are autonomie maxima de zbor de 180 minute”.

Cum intri in posesia avionului fara pilot?

Exista un concurs denumit “Eye in the sky“, organizat de Teamnet. Detalii complete pe site-ul ThinknDO, umbrela sub care sunt adunate toate programele TeamNet în domeniul academic.

“Concursul se va derula in perioada 1 noiembrie 2012 – 12 iulie 2013. Prima etapa a concursului – cea de inscriere GRATUITA – are loc pana pe 21 decembrie (pana atunci studentii, masteranzii si doctoranzii trebuie sa prezinte pe scurt proiectul de licenta sau disertatie).

Cei interesaţi pot participa individual sau in echipe de maximum cinci membri, iar cele mai bune 7 proiecte vor fi selectate pentru a beneficia de tehnologia UAV.

In plus, în urma realizarii zborurilor de cercetare si a implementarii datelor in lucrarile de diplomă, cele mai bune 3 proiecte vor fi recompensate pe masura: cate un city break in una din capitalele Europei pentru toti membrii echipei (sau pentru 2 persoane în cazul in care participi individual).”

Suna bine ? Eu zic ca da.

Al doilea anunt se refera la CompetitIAA, un concurs- eveniment organizat de IAA Young Professionals (sunt proaspat membru) si sponsorizat de Groupama Asigurari, “care iti ofera sansa de a te instrui cu experti din comunicare si de a rezolva destept un brief.”

Din cate am inteles eu, seamana putin cu “Olimpiadele Comunicarii” (pacat ca nu se mai organizeaza), iar premiile pentru cei care rezolva brief-ul de comunicare sunt destul de mari.

Inscrierile pe echipe de 3-5 oameni se fac pana pe 21 decembrie 2012, trimitand formularul de aici pe adresa inscrieri[@]competitiaa.ro.

 Pentru cei din VIP care ma citesc, CompetitIAA e un fel de Impact Marketing School, dar pe bani :P 

Citeste si asta

Pentru studentii care nu au timp de internship sau job full-time, dar vor sa capete experienta in marketing si comunicare

Uuu, ce titlu lung am gasit  pentru a atrage atentia asupra unui concurs atat de …

Comentezi ?