Home / Diverse / Lari Giorgescu despre experienta “Away to Norway”

Lari Giorgescu despre experienta “Away to Norway”

Ieri am avut ocazia sa filmez o discutie cu Lari Giorgescu, unul din cei doi tipi (celalalt este Vladimir Turturică, am mai scris despre cei doi si alti oameni cu chef de viata) care au mers peste 3700 km cu bicicleta, prin Norvegia. Fara nici un scop anume, doar pentru a vedea acea parte de continent, doar pentru ca li s-a parut o experienta indeajuns de grea si interesanta incat sa incerce sa o duca pana la capat, impreuna, cu bicicletele.

Mi-e ciuda ca nu am avut destula baterie la telefon ca sa pot filma tot, pentru ca povestile si intamplarile prin care au trecut cei doi au fost foarte interesante. 
Toata calatoria lor se gaseste pe awaytonorway.ro si pe pagina de Facebook, acum lucreaza la un film documentar despre aventura lor, film care va aparea in toamna aceasta. Intai la DolceTV, apoi pe la diverse festivaluri de film din tara si strainatate si abia apoi pe TVR.

Cateva idei care mi-au atras atentia:

  • au mancat foarte multa ceapa. Ca sa evite raceala :))
  • o excursie similara, fara economii si alte restrictii, ar costa aproape 10.000 euro
  • au fost foarte mirati de cat de multi reni au intalnit peste tot, si pe autostrazi, dar si pe langa casele oamenilor. Cred ca si norvegienii ar fi la fel de uimiti daca s-ar plimba prin Romania si ar numara maidanezii
  • unele case au un fel de talpici, care le permite sa fie mutate destul de usor dintr-o parte in alta. Cum o fi sa te plimbi cu casa prin tara?
  • norvegienii vorbesc foarte bine engleza. Nu ca italienii sau ungurii …

18 minute de povesti, informatii utile si curiozitati din Norvegia.

BikeFest continua si maine. Daca esti biciclist(a), merita sa pedalezi pana la parcul Izvor, macar pentru talcioc, Skitbike (duminica de la ora 18:00) si dezbaterile din cortul din centru. Programul complet se gaseste aici.

Pentru cei interesati de teatru si actorul Lari Giorgescu, el va juca la Teatrul National in piesa “D`ale noastre“, in zilele de 6,7 si 13 octombrie. El spune ca e un spectacol la care a lucrat foarte mult si care o sa impresioneze.

Articol postat sub tag-urile “imi place” si “wow“, pentru ca n-am putut sa ma decid la unul singur :)

Citeste si asta

Azi imi place: Ramsay Bolton canta bine

Reiau seria de articole cu cate o chestie de care pot sa spun negru pe …