Home / Evenimente / Bike Fest 2012 – cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor din Romania

Bike Fest 2012 – cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor din Romania

Daca ai bicicleta si n-o tii undeva uitata pe balcon, in boxa sau la parinti prin garaj, anul asta o sa se intample Bike Fest, “cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor din Romania”, care va avea loc in ultimul week-end din septembrie, sambata si duminica, pe 29 si 30, in parcul Izvor din Capitala.

Pana atunci o sa reusesc sa ies si eu cu bicicleta nr 1 din service, asa ca o sa ne vedem pe acolo, gata de pedalat, vizitat si discutat despre biciclete. M-as inscrie si la Pentathlon…

Pentru ca sunt destul de multe activitati, o sa fac un copy-ponta si o sa citez din program:

Competitiile si activitatile din cadrul Bike Fest sunt :  

  • « Pentathlon »: este o competitie cu cinci probe, dedicata biciclistilor amatori care vor sa demonstreze ca sunt cei mai mai buni biciclisti urbani. Anul trecut, in cadrul evenimentului I’Velo Bike Day, organizat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, peste 600 de oameni din toata tara s-au inscris la Pentathlon.
  • « World Class Fall Kick Off »: este un eveniment marca World Class Romania. Anul trecut s-a desfasurat in Herastrau la Roaba de cultura. Anul acesta se desfasoara in cadrul Bike Fest si aduce iubitorilor de sport patru ore de cycling si sase ore de antrenament sportiv intens.
  • « Femeia pe bicicleta » reprezinta o serie de activitati cu si despre femei adusa in parcul Izvor de Skirt Bike: defilare pe biciclete in parc, istoria femeii pe bicicleta si targ de obiecte handmade.

Pentru cei care isi doresc sa isi vanda bicicleta sau sa cumpere una la mana a doua, pentru cei care vor sa isi personalizeze bicicleta sau sa si-o repare, pentru cei care isi cauta perechea sau vor sa vada filme despre biciclete, zona de « Talcioc », organizata de Portocala Mecanica si BitaColor ii asteapta pe cei interesati pe 29 si 30 septembrie in Izvor.

In cadrul Bike Fest, Asociatia ROI va organiza o zona dedicata copiilor unde cei mici vor invata reguli de circulatie, vor desena pe asfalt si se vor da cu bicicleta sau tricicleta.

De asemenea, iubitorii de fotografie sunt invitati sa urmareasca website-ul evenimentului si pagina dedicata de Facebook, organizatorii le-au pregatit un concurs foto in urma caruia se vor decide « Fotografii oficiali Nikon la Bike Fest 2012 ».

Iubitorii de biciclete mai pot gasi in parcul Izvor, in cele doua zile de eveniment : zona de x-treme bike, adusa de Freerider, dezbateri si discursuri cu oameni importanti din domeniul velo organizate de Nomad si expozitie cu cei mai importanti importatori sau distribuitori de biciclete.

De asemenea, sambata, 29 septembrie organizatorii au pregatit un spectacol de Stand-up Comedy si un concert de muzica de cea mai buna calitate.

Mai multe informatii legate de eveniment, regulamente, program sau inscriere in competitii, puteti gasi pe: www.ivelo.ro/bikefest sau pe pagina de Facebook: http://www.facebook.com/BikeFestRomania

Bonus: Studiul Daedalus Millward Brown legat de numarul biciclistilor din Romania.

Pe scurt: numarul biciclistilor e in crestere iar cele mai mari probleme sunt pistele si rastelele de biciclete prost amenajate, ocupate de masini/comercianti sau inexistente.

 

Citeste si asta

Pe unde circula cel mai mult biciclistii din Bucuresti

De fapt, titlul 100% corect ar fi fost “Pe unde circula cel mai multi biciclisti …

Comentezi ?