Home / Evenimente / Cum a fost la Festivalul Cetatilor Dacice. Foto + Video

Cum a fost la Festivalul Cetatilor Dacice. Foto + Video

Week-end-ul asta am mers in zona Alba Iulia, la Cetatea de Balta (pentru cine-si mai aduce aminte de la ora de istorie, a fost una din cele doua cetati detinute de Stefan cel Mare in Transilvania), la Festivalul Cetatilor Dacice, in calitate de blogger oficial, alaturi de  Hoinaru, Raluca de la ForeverFolk (din Bucuresti) si pe MakavelisMarius RusuGeorge Andone (din Alba Iulia).

Cum fost la festival? 

Nu stiu cum si cand au avut timp furnicutele din echipa de organizare a festivalului cetatilor dacice sa faca toate lucrurile care s-au intamplat in cele doua zile. Pentru ca e un articol lung, o sa insir direct cateva actiuni care mi-au atras atentia.
Au fost expozitii de sculpturi si olarit, obiecte traditionale si artizanale,

turta dulce,

zona de arme si fieraria,

o parada a motociclistilor,

 demonstratii de powerlifting (tipa a ridicat vreo 200 de kg!),

concerte (Nicu Alifantis. Restul nu conteaza) si o sceneta la miezul noptii numita “Focul lui Zamolxis”, unul din momentele pentru care as reveni in fiecare an la festival :)

Partea cea mai frumoasa a fost a doua zi, cand cele cinci echipe din Cetatea de Balta, Cricau, Cugir, Ighiu, Sasciori) s-au intrecut la „Intrecerile dacice”, pentru castigarea dreptului de a gazdui viitoarea editie. Au castigat cei din Cricau, favoritii nostri :)

Poza zilei cred ca a fost asta de mai jos. Poate se vede pana la Bitdefender :)

Pe langa intreceri, au fost si cateva prezentari de costume soldati si gladiatori romani, de luptatori si nobili daci. Si cateva dansuri ale unor nimfe dacice. Din pacate, pe vremea aceea nu se stia dansul pinguinului sau brasoveanca, asa ca au topait altceva.

Partea video.

Prezentarea gladiatorilor romani

Si prezentarea costumelor si armelor dacilor

Cateva lupte demonstrative intre daci si romani


N-au lipsit luptele de gladiatori

Am mai filmat si cateva dintre probele care fac parte din “intrecerile dacice”.
Proba de catarat pe catarg. O proba pe care Basescu ar fi castigat-o detasat.

Proba de carat apa. O singura cana la fiecare echipa. Ceilalti membri trebuiau sa care apa cu mainile sau in gura. Cine aducea cea mai mare cantitate de apa castiga proba. Si scapa de sete.

Bataie pe butuci.

Cursa “cel mai iute de picior – ştafeta, alergare cu mielul. Daca va uitati pana la sfarsit, o sa-l vedeti pe unu’ cum scapa oaia din mana si alearga dupa ea. Si n-o prinde :))
Oaia rebela a refuzat sa comenteze incidentul.

Toate video-urile sunt in playlistul de youtube

[nggallery id=28] In caz ca intereseaza pe cineva, pozele (cine le vrea in format mare sa-mi zica) si video-urile au fost facute cu telefonul meu,un Samsung Galaxy S2. Pozele de noapte nu prea sunt punctul lui forte. Alte poze gasiti si pe facebook, la George Andone

 

Citeste si asta

Plimbare video printre daci si romani

Undeva pe la iesirea din comuna Cricau, unde se desfasoara zilele astea Festivalul Cetatilor Dacice, …