Home / Evenimente / Recomandari de week-end

Recomandari de week-end

In Piatra Neamt.

 3 Way Orienteering, eveniment in premiera in Romania, un fel de cursa de alergare outdoor personalizabila. Inca o ocazie de pus poze pe Facebook pentru alergatori, veste buna pentru soferii de duminica, care pot aglomera soselele linistiti.

3 Way Orienteering este un concurs de alergare prin padure ce permite alegerea unui traseu personalizat pentru fiecare concurent. Destinat participantilor de orice nivel, traseul este compus din puncte obligatorii, marcate pe harta cu cercuri rosii si coduri numerice. Intre doua puncte succesive exista 3 variante de parcurgere, materializate atat in teren cat si pe harta pe care o va primi fiecare participant al competitiei.
In acest fel, fiecare participant poate alege ruta pe care el o considera optima. Concurentii isi vor compune traseul parcugandu-l pe variantele alese din multitudinea de solutii posibile.

In Alba Iulia.

Festivalul cetatilor dacice, la care eu nu voi ajunge. Din pacate. In 2012 a fost cam asa iar in 2013 am filmat batalia dintre daci si romani.

Anul asta se va desfasura la Ighiu, una din comunele cu cetati dacice din judet, programul contine expozitii de machete si arme dacice, ateliere tematice, targ de mestesuguri, standuri de vin, batalii de noapte si de zi (reenactment), concert de orga, muzica popular, concert Cargo.

Si cea mai importanta parte, intrecerile dacice intre feciorii cetatilor, in urmatoarele probe: Arcul viteazului, Rapid şi puternic, Suliţaşul cetăţii, Cel mai iute de picior, Braţul de fier,  Luptătorul, Îndemânare şi curaj, Să ne unim forţele, Voinicul din cetate, Cărăuşii cetăţii.

Cateva poze de acolo, ca sa stiti ce va asteapta, daca vreti sa mergeti.

In Bucuresti.

Aseara m-am infiltrat, in premiera, la repetitiile celor de la Vunk, pentru concertul VUNK Simfonic, ft Camerata Regala si Bucharest Jazz Orchestra, Dirijor George Natsis, care va avea loc duminica asta, de la ora 20, in parcul de langa Ateneul Roman. 

A fost interesant sa vad, de pe margine, prima repetitie pentru un concert la care s-a lucrat aproape 2 luni, pentru un eveniment one-time-only, doar pentru duminica asta, doar pentru Bucharest Music Film Festival”

Si mai interesant e sa vezi cum se sincronizeaza (surprinzator de bine) cei din Trupa Vunk, cu instrumentele lor de rock, cu vocea lui Cornel Ilie, cu partiturile adaptate de catre dirijorul George Natsis, si cu cei 44 de muzicieni din orchestra.

50-60 de oameni care vorbesc aceeasi limba, care se activeaza in functie de masurile numarate, pentru care “dam 4 bete si incepem cu partea a 2-a ” nu e parte dintr-un transcript al vreunei discutii dintre 2 mafioti santajisti.

Cateva poze din sala de repetitii de undeva de prin Ateneu, facute cu Samsung Note 3.

Citeste si asta

Plimbare video printre daci si romani

Undeva pe la iesirea din comuna Cricau, unde se desfasoara zilele astea Festivalul Cetatilor Dacice, …

Comentezi ?