Home / Diverse / Am portret cu mine

Am portret cu mine

Asa cum conducatorii din perioada medievala isi faceau tablouri cu ei si le agatau pe peretii palatelor pentru a se lauda vasalilor cu “moaca lor pusa in rama” (pentru ca apoi, dupa sute de ani, sa rada turistii de ei), asa m-am gandit si eu ca ar fi o idee sa am un portret cu mine, pe care sa-l agat pe blog.

Imaginea de mai sus este portretul pe care mi l-a facut unul din artistii prezenti la Cetatea de Balta, in cadrul Festivalului Cetatilor Dacice. Autorul portretului este artistul plastic Romi Adam, unul dintre cei mai apreciati artisti din zona Alba Iulia.

In timp ce eu incercam sa nu rad prea mult iar dansul incerca sa deseneze ceva care sa semene cu moaca mea nefotogenica, am aflat ca a predat timp de multi ani arte plastice la Palatul Copiilor din Alba Iulia, ca are doi baieti care i-au mostenit talentul la desenat, ca deseneaza portrete inca din copilarie (deci are cateva mii de desene la activ) si ca unele din cele mai mari realizari profesionale sunt busturile din bronz ale lui Grigore Vieru si Adrian Paunescu.

N-are inca site, pentru ca a fost mai ocupat sa deseneze portrete, sa prelucreze lut sau sa realizeze busturi de bronz, decat sa se promoveze. Dar s-ar putea sa-l fi convins (he he he) in acea jumatate de ora sa-si faca macar un portofoliu online cu lucrarile sale. Unele arata chiar foarte bine. Mai ales cand modelele sunt oameni normali si fotogenici, nu bloggeri zambareti :p

Pentru cei care nu mai stiu cum mai arat eu, pun si o poza din procesul de portretizare. Mi-am lasat barba special pentru Festivalul Cetatilor Dacice. Sper sa nu ma confunde vreun soldat  roman cu Decebal sau Burebista.

Foto via @makavelis

PS: Seamana portretul cu mine sau nu ?

 

Citeste si asta

Plimbare video printre daci si romani

Undeva pe la iesirea din comuna Cricau, unde se desfasoara zilele astea Festivalul Cetatilor Dacice, …