Home / Diverse / Povestile unor copii invizibili

Povestile unor copii invizibili

“Familia Popescu se bucura de 3 copii foarte frumoși și jucăuși: Anghel, Crina și Eliza. Baiatul este cel mai mare și are 12 ani, urmează Crina – 10 ani și Eliza – 8 ani.

Copiii locuiesc acum cu bunicii din partea tatălui. Mama i-a parasit în urmă cu 2 ani și nu i-a mai contactat de atunci. Între timp tatăl a plecat în strainatate pentru a le oferi copiilor un trai mai bun.

Cine stie, fără grija bunicilor și fără sprijinul comunității, copiii poate ar fi ajuns pe drumuri sau într-o casa de copii. Pentru Anghel, Crina și Eliza bunicii reprezintă întreg universul lor. Copiii sunt ocroți, hrăniți și iubiți.

Bunica este foarte atasată de copiii, amândoi bunicii muncesc de dimineață până seara pentru a le oferi tot ce e mai bun. Copiilor le este foarte dor de tată și se bucură de puținele momente când reușesc să vorbească cu el, fie prin telefon, fie
pe internet. De mama nu prea vorbesc … totuși își amintesc cu nostalgie momentele când erau o familie întregită.

Acum ca a venit vacanța, Anghel își ajută bunicul la stână. Deși este slabuț și are probleme de sănătate el dă oile la strungă.

Asistentul social se asigură ca cei trei copii beneficiaza de protectia și dragostea familiei. „ Acesta este un caz fericit, copiii sunt îngrijiți și iubiți. Prin suport și consiliere este important să păstrăm copiii în familie, o instituție rece și absentă nu poate suplini dragostea familiei.”

Din cele 6 povesti de aici, cea de sus mi-a atras atentia cel mai mult.

Pentru ca seamana foarte mult cu o situatie similara vazuta acum multi ani, in copilarie,  cand petreceam verile pe la bunici. Atunci eram destul de suparat pe cativa de acolo pentru ca nu stateau indeajuns de mult la joaca cu noi, ceilalti pustani de pe terenul de sport. Pe atunci nu intelegeam de ce trebuie sa plece in mijlocul jocului, de ce e musai sa ajunga acasa seara devreme si de ce e asa important sa ajunga cu vaca aia acasa, de nu poate sa astepte pana la penalty-uri sau pana la “finala campionatului satesc la fotbal”

Mai tarziu am aflat ca parintii lor erau atat de saraci incat nu-si permiteau sa mai plateasca curentul electric (care le-a fost taiat tocmai pentru ca aveau datorii) si ca e destul de greu sa mulgi vaca pe intuneric  ….

Pentru ca astfel de povesti inca se mai intampla,  UNICEF împreuna cu Realitatea TV deruleaza, in perioada 23 iunie – 23 iulie 2012, campania de strangere de fonduri “Niciun Copil Invizibil”.

In seara aceasta, de la ora 21:00, se va organiza si un teledon live pentru această campanie în cadrul unui ediții speciale a emisiunii Trezește România, găzduită de Andreea Marin Bănică.

Ligia va si ea prezenta acolo, va face live-tweeting si se va asigura ca mențiunile din mediul online ale susținătorilor UNICEF – de la articole pe blog la update-uri pe facebook sau tweet-uri (#PrietenUNICEF) vor aparea la televizor.

Si cum like-urile nu tin de foame, uite si modalitatile prin care poti ajuta in mod real:
  • SMS la 8848, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone;
  • apel la 0900 900 230, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr gratuit pus la dispoziție de Romtelecom;
  • donații online pe www.unicef.ro, plus posibilitatea de a face donații lunare automate (cu sumă minimă de 10 lei/lună), opțiune pusă la dispoziție de payU.

Citeste si asta

Doua ghicitori

Prima ghicitoare vine de la Unicef Romania, care va anunta maine cineva fi noul Ambasador …

Comentezi ?