Home / Evenimente / Cateva cuvinte despre WordCamp Romania 2012

Cateva cuvinte despre WordCamp Romania 2012

Am adunat prezentarile de la Wordcamp-ul de anul asta pe site si pozele pe pagina de Facebook. La anu’ (daca mai facem) sper sa reusim mai multe workshop-uri si chestii practice. Oricum, anul asta a fost mai putina teorie si mai multe exemple concrete si secvente de cod.

A fost editia cel mai greu de organizat si cu cel mai mic buget de pana acum. Din mai multe motive. Cu trei zile inainte de conferinta nu stiam daca o sa iesim pe zero sau o sa mai aducem niste bani de acasa. Din fericire, am acoperit toate cheltuielile, asa ca eu si Ioana  putem sa bem o bere linistiti.

Am avut vreo 3 norvegieni in sala, care au venit la la Bucuresti sa-l vada pe Yoast si sa afle mai multe despre romani si Bucuresti. Tripletii vikingi au fost foarte prietenosi, glumeti si oarecum uimiti ca sunt si romani care nu fura, nu injura si cu care poti avea o discutie interesanta. Fetele din centrul vechi, sarmalutele, ciorba de perisoare si o cantitate considerabila de bere le-au schimbat parerile in “foarte bine”. Palatul Parlamentului li s-a parut “a fucking humongous thing” iar preturile de la noi i-au facut sa rada de fiecare data cand vedeau nota de plata sau pretul pentru fiecare produs in parte (au fost la shopping :P).

Ca si idee, berea de la noi e cam de 3-4 ori mai ieftina decat in Norvegia, asa ca au profitat de situatie :))

Asa cum am promis, am reusit sa-l aduc pe Yoast (printre multe altele, creatorul pluginului WordPress SEO) la editia de anul asta. Din cate am vorbit cu el, Bucurestiul i-a lasat o impresie destul de buna. Pentru un om cu cunostinte foarte tehnice, e un jucator foarte bun de foosball si un tip foarte relaxat si haios. La fel si Frederick Townes, care pare un tip foarte sigur pe el, care stie ce vrea, cu idei si sfaturi bine foarte bine sustinute de cifre si experienta personala de “Co-founder @placester, Founder @w3edge, Senior Technical Advisor @mashable and Founding CTO, Founder @w3markup“.

Mi-a fost dor sa port discutii lungi in limba engleza cu Yoast, Frederick, norvegienii si ceilalti “straini” care au venit la WordCamp. A fost surprinzator de usor sa ne intelegem unii pe altii la nivel conversational. Mi-ar placea sa am mai multe “english speaking moments”.

Plus ca unele glume si poante suna mult mai bine in engleza :)

WordCamp Romania 2012 a fost realizat cu sprijinul Automattic (compania care a creat WordPressAkismetPollDaddy si Gravatar) si al catorva parteneri locali: Energiea ,LaserMaxxPayU, PressLabsBecMediaHotel Razvan si parteneri media: 9am.roMetropotam.roPcWorld.ro,ComputerWorld.roHowToWeb

Au mai scris despre WordCamp Eugen PaunAlex CiucaAna Matei, Ciops si Scribu

 

 

Citeste si asta

Cateva impresii despre Bulgaria

Weekend-ul trecut am fost in Sofia, la invitatia celor de la WordCamp Bulgaria, impreuna cu …