Home / Evenimente / Cateva intrebari despre evenimente (si de Facebook)

Cateva intrebari despre evenimente (si de Facebook)

Prima. Sa zicem ca cineva face pe Facebook un eveniment public, deschis tuturor celor interesati. La care se invita niste oameni, dupa principii mai mult mai mai putin legate de personalizare si legatura dintre persoana invitata si eveniment.

Intrebari:

 • De ce ai da “attend” la un eveniment la care stii ca nu ajungi ? Vad asta din ce in ce mai des …
 • E cumva “attending-ul” la tot felul de evenimente “culturale/petreceri de fite” noua moda in auto-lauda pe facebook ?
 • E chestia asta un fel de “noul checkin”?  Dau checkin/attend pe foursquare/facebook ca sa vada prietenii mei cat de cool/party animal(a) sunt, chiar daca n-o sa ajung pe acolo ?
 • De ce ai invita oameni din (sa zicem Bucuresti) la un eveniment din (sa zicem) Cluj sau Medias ?
 • Daca tot nu stii sigur ca poti sa vii la un eveniment, de ce sunt atat de putini care folosesc butonul de “maybe” ?
 • Omoara Facebook-ul evenimentele din “real-life” ?
Nu de alta, dar cred ca e treia oara pe anul asta cand vin la un eveniment (non-blogging), ma astept sa gasesc persoanele x,y, si z, cu care vreau sa vorbesc, si sa descoper la locatie ca respectivii au uitat de eveniment sau au confirmat aiurea.

A doua. Putina matematica. La o estimare ochiometrica, aseara la concertul caritabil denumit Acoustic Bloggers 3 au fost cam vreo 80 si ceva de oameni. Daca fiecare din cei prezenti ar fi donat cate 20 RON,  s-ar fi strans suma de 1600 ron (16 milioane). Din cate am observat eu, au fost destule persoane care au donat minim 50 RON, nu-i mai pun la socoteala pe cei care au si licitat pentru diverse obiecte. Suma totala stransa aseara pentru Stefanut a fost de aproximativ 1508 (15 milioane vechi).

Undeva, cumva, diferenta dintre suma care s-ar fi putut strange si suma care s-a regasit in cutia de donatii ma cam frustreaza putin, desi n-am avut nici un rol in organizare sau mini-campania de promovare.

Pot doar sa banuiesc ca s-a muncit ceva pentru ca toate lucrurile sa se desfasoare in ordine. Si ca cei care au urcat pe scena (si au cantat foarte bine!) au avut de infruntat ceva emotii.

Intrebari:

 • Cat de aiurea e sa vii la un eveniment caritabil, sa dai 8-10 RON pe o bere fiola de 0,33, dar sa pleci fara o donatie minima, in contul persoanei sau cauzei pentru care s-au strans atatia oameni in jurul tau, inclusiv tu ?
 • Oare se strangeau mai multi bani daca berea era gratis si (implicit) veneau mai multi oameni?
 • Cat de sadic poate fi cineva care alege sa ia in deradere suma stransa si sa ignore efortul pe care l-au depus atatia oameni pentru un eveniment CARITABIL, in conditiile in care el/ea a ales sa stea bine-mersi acasa? Totusi, 1508 e mai bine decat 0…

PS: Cam aceleasi intrebari si nelamuriri si la Ruxa.

Pentru cei care inca n-au inteles, inca doua link-uri cu informatii:

Eu atat am avut de scris …

Citeste si asta

Se intampla sambata asta

Primul mare eveniment, la nivel national: mult-asteptata actiune de impadurire organizata de catre prietenii de …

6 comentarii

 1. Auras, pot sa ma declar unul din fericitii indivizi la ale caror concerte/evenimente vin mai multi oameni decat cei confirmati pe facebook.
  Joy Pub are circa 150 de locuri pe scaune, deci probabil aseara au fost undeva la 100 de persoane, in timp ce pe facebook erau confirmati doar circa 85 si oricum din ei nu au venit, asa cum remarcai si tu (cu exceptia lui Razvan, care imi spusese deja, ca pleaca la Paris a doua zi dimineata).
  Despre comentariile pre si post eveniment, le doresc sa faca ei mai mult. Momentan, cu cei 1660 lei stransi si inca 300 de euro de la un sponsor ce doreste sa ramana anonim, ii vom achita aparatul auditiv lui Stefanut.

 2. Partea cu dat ‘attend’ si daca nu ajungi o pot intelege. Stii ca nu poti ajunge, dar iti pare un eveniment misto si vrei sa ajuti cu promovarea. Daca dai attend, apare la tine pe profil. Si e mai usor decat sa dai ‘decline’ si apoi ‘share’. :P
  Nu e neaparat cea mai corecta solutie, dar lumea e lenesa…

 3. Poate ca cei care organizează nu fac setarile corecte la eveniment si probabil de asta apar invitații catre persoanele din alte orașe.

 4. @Sorin: event-urile nu trimit automat invitatii. Trebuie sa intre cineva sa selcteze pe cine sa invite. Deci poate fi atent pe cine invita.

Comentezi ?