Home / Filme / Un Oscar pentru un cal de lupta

Un Oscar pentru un cal de lupta

Daca as fi fost rugat sa recomand un film din categoria “must-see”, pana acum aveam doar “The Help” si cateva alte filme din categoria “de vazut“. Aseara s-a adaugat la colectie si “War Horse”, in regia lui Steven Spielberg. Nu degeaba este nominalizat la Oscaruri anul acesta. A 13-a nominalizare pt Fanica :P

“Calul de razboi” este un film despre oameni, conjuncturi si situatii cheie, intr-o perioada umbrita de dezastrele si luptele din primul razboi mondial. Iar toate acestea se desfasoara in jurul lui Joey, un cal pur-sange, fortat de imprejurari sa se desparta de tanarul sau stapan pentru a acoperi datoriile familiei, fortat de soldatii englezi sa devina parte din cavalerie, fortat de soldatii germani sa devina cal de povara.

Dar si norocos in destul de multe cazuri. Un fel de Black Beauty pe timp de razboi :)

Filmul are de toate: actiune, explozii, putina drama, scene pline de sensibilitate (noroc cu mine, ca altfel se auzea Anne plangand prin sala), cateva secvente cu umor de calitate (atentie mare la scena cu cei doi soldati care fac pace pentru o cauza … cabalina), un cosulet de capsuni la care jumatate de sala a suspinat cu pofta si o gasca zapacita, la care nu ai cum sa nu razi la inceputul filmului (vezi AICI video cu gasca).

Pun pariu pe traficul pe o saptamana ca in doi ani, maxim, o sa apara un film separat, cu gasca!

Daca mai spun ca am aplaudat la finalul filmului …

A, da.  Infirm tot ce-a scris Elena despre mine :))

Si multumesc Rogalski PR pentru invitatie!

Premiera in Romania: vineri 10 februarie 2012 :)

Citeste si asta

De vazut: Ender’s Game si Grand Cinema Digiplex VIP Studios

Am vazut, mi-a placut, ce ramane de facut? Sa scriu pe blog si sa revin …

11 comentarii

  1. Pai Elena fuse in stanga ta sau in dreapta… deci, a mintit asa pe fata:))

    Ps. E bun filmul:)

  2. un sfat. pe viitor anunta si cand apare filmul in cinematografe pt ca ma chinui de o jumatate de ora sa gasesc pe net data cand apare si nu gasesc nimic. ar fi de folos informatia, ar face parte din “kitul” de comunicare ce se poate aplica oricarei recenzii de film

    • Ai dreptate. De obicei scriu si cand apare in cinematografe, de data asta mi-a scapat. Premiera in Romania este pe data de 10 februarie 2012 :)

  3. Am fost si eu la film & te-am auzit cand ai aplaudat :)) Am stat langa domnul Tudor Caranfil. Cat de mica-i lumea!

  4. @iulia data viitoare da un semn si tu. Sau aplauda la semnalul meu :)

Comentezi ?