Home / Filme / In ce epoca te-ai teleporta?

In ce epoca te-ai teleporta?

Cu intrebarea asta am ramas dupa ce am vazut “Midnight in Paris“. Desi nu-mi place de Woody Allen (am impresia ca omul e cu capu’ in rola de film), si nici de blondul de Owen “Nas stramb” Wilson, filmul asta are ceva aparte, iar Parisul noaptea …

Din pacate (sau nu?), “Midnight in Paris” e comedie (romantica) cum sunt eu jurnalist. Nu sunt multe momente comice sau lacrimogene, dar (din fericire) decorul, recuzita si personajele fac toti banii. Te cam pune pe ganduri …

Pe scurt, filmul este despre un tip care gaseste o modalitate de a se intoarce in timp, din 2010 in “La belle epoque“, in Parisul romantic, intr-o Europa dominata de marii scriitori si pictori europeni.

Rand pe rand, se intalneste cu Salvator Dali, Hemingway, Pablo Picasso, Scott Fitzgerald, Matisse, Cole Porter si altii al caror nume se gasesc acum in semnaturile din exponatele din muzee de arta sau colectii particulare.

Revenind la intrebarea din titlu, Owen Wilson se pare ca reusea (in film) sa se transporte in anii ’20 cu Valium, imaginatie si multa bautura. Eu m-as teleporta undeva prin in epoca medievala, pe vremea lui Vlad Tepes, Stefan cel Mare sau Ludovic al XIII-lea. Si mai ales, pe vremea celor 3 muschetari. La cat de mult mi-a placut cartea si personajele, cred ca mi-as fi putut face loc usor printre muschetari. Sigur aveau nevoie de un project manager descurcaret, cu internet la purtator.

Iti propun un exercitiu de imaginatie. Sunt curios, daca ai avea puterea sa te intorci in timp pentru cateva nopti, tu unde te-ai teleporta ? 

Dinozauri, mayasi, El Dorado, Atlantida, al doilea razboi mondial ?

Citeste si asta

Mortal Engines. Ca si cand Mad Max ar fi facut un copil cu LOTR in masinaria din Wild Wild West

Mai mult nu prea pot sa zic despre acest carusel de clisee cinematografice, o shaorma …

4 comentarii

  1. probabil, evul mediu, sa vad cum e viata, mereu am fost atras de acea perioada, sau Anglia, in timpul cand a inceput reforma industriala, tot asa, o eprioada interesanta.

  2. Aseara am vazut ”Columbiana”.Inainte de film sunt reclamele si trilere.Am vazut trailerul “Midnight in Paris“ si eram in dubii daca merita sau nu vazut…dupa descrierea facuta mai sus o sa merg sa-l vad….

    • Cum a fost Columbiana ? Trailerul nu prea m-a facut sa vreau sa vad filmul ….
      Cat despre “Midnight in Paris”, e un film interesant, daca-ti place orasul sau perioada in care se desfasoara actiunea :)

  3. as alege o perioada mai indepartata, 10.000 de ani in urma

Comentezi ?