Home / Chestii misto gasite pe net / Cum NU se gateste chili

Cum NU se gateste chili

Buna ziua si bine v-am gasit la unul din multele materiale educationale de pe acest blog. Astazi vom invata impreuna sa gatim dupa reteta unui faimos bucatar de Youtube, gasit aseara pe net. Henry Phillips are la activ peste 5 super-retete video si este unul din cei mai vizionati bucatari de pe strada lui din New York. Chiar si reteta video de astazi are peste 200.000 de vizualizari, ceea ce inseamna ceva. Cel putin pentru Henry.

Asadar, hai sa invatam de la Henry cum sa gateste… CHILI!

Primul pas: se identifica aragazul! E o chestie patrata cu butoane. De obicei acesta se gaseste in bucatarie, locul in care se va petrece toata actiunea! Atentie, nu-l cautati in dormitor sau baie! In dormitor se doarme (daca poti dormi dupa asa festin gastronomic), iar in baie se …

Pasul doi: se taie rosiile! Nu conteaza daca rosia are sau nu cotor, important e s-o taiati in 8! De ce? Pentru ca asa zice Henry!

Pasul trei: se ia o ceapa! Se taie-n doua si se cioparteste! Daca nu stii cum se cioparteste, da play la video-ul de mai jos, de la minutul 1.

Pasul patru: se taie si ardeiul gras. In video nu apare, dar trebuie sa-l credeti pe Henry ca se taie cu tot cu cotor, in bucati mici, dupa preferintele fiecaruia.

Pasul cinci: se arunca tot intr-o oala! Nu conteaza in ce ordine se arunca in oala, scopul este ca fiecare leguma sa ajunga acolo. Chiar daca au cazut si pe jos, se spala si se baga-n oala!

Pasul sase: se adauga boabele de fasole, sosul de rosii (sau pasta de rosii, sau bulion, sau rosii storcite, orice aveti e bun), ceva ulei, piper si praful de chili. Atentie, in alta oala! Se imparte totul la 8, sau in functie de cati oameni vor veni la masa. Henry imparte totul la 8, pentru ca reteta originala e pentru 8 persoane, dar el de obicei mananca sigur, nimeni nu are curajul sa puna lingura si stomacul la bataie.

Pasul sapte: se amesteca amestecul cu atentie, cu o lingura, furculita, sau, daca mananci singur, merge si cu mana dreapta. E foarte important sa amesteci pana cand totul capata o culoare uniforma, de gri-vomitiu, dupa care se introduce in cuptor.

Pasul opt: intre timp, se pregateste masa. Nu uita fata de masa cu desene florale si mileurile. Si scobitorile! Neaparat si o lumanare in coltul mesei, chiar daca gatesti pentru masa de pranz! Fumul de lumanare aduce un miros specific mancarurilor orientale, pe care doar mancarea arsa il poate intrece.

Pasul noua: dupa terminarea timpului de expunere la foc marunt, se face transferul din oala din aragaz in farfuria de pe masa. NU te lasa intimidat de culoarea oarecum nefamiliara pe care o are mancarea! Esentele tari se tin in sticlute mici, si mancarea buna in forma de rahat.

Pasul zece: Pofta Buna! Pentru varianta video a tutorialului se apasa butonul de play din video-ul de mai jos!

Si pentru fanii care vor mai multe, maestrul Henry are si un tutorial despre cum sa gatesti sushi acasa, pentru o cina romantica in doi, cu o tipa agatata pe match.com! Atentie, acest video este valabil si pentru cei care vor sa intalneasca femei pe facebook, HI5 sau Neogen (hmm, noi2.ro mai traieste?). Nu incercati asa ceva acasa, cu o femeie normala!

PS1: Acest articol este un pamflet. La fel si video-urile. In caz ca nu v-ati prins :P

PS2: Oare ce parere au Andrei Crivat, Adi Hadean sau Viorel Copolovici despre individ ? :))

Citeste si asta

Discutia telefonica dintre Dacian Ciolos si preafericitul Daniel

O posibila discutie telefonica dintre prefericitul Daniel Ciobotea, si prea-razganditul Dacian Ciolos, care ieri anuntase ca taie …

1 comentariu

  1. “Minunat” tipul :)))).

Comentezi ?