Home / Diverse / Ce-i asta ? Un fluture! Ce-i asta ? Un fluture!

Ce-i asta ? Un fluture! Ce-i asta ? Un fluture!

Cred ca toamna asta e sezon deschis la reclame de atins coarda sensibila a consumatorilor. A inceput Milka cu mesajele de mai jos, a continuat Cosmote cu o reclama cu un fluture. Un fluture verde, branduit :P

Pregatiti batistele si servetelele, nu lacrimati deasupra televizorului! Sau  langa un afis mov, pe strada! 

Bun, Cosmote arunca o reclama de corazon  pe TV si social media, pe care o tot vad pe toate canalele.  Reclama care se pare ca e adaptata dupa alta, realizata de acelasi tip, in 2007. Doar ca in “original” e o vrabiuta.

Chiar daca eu nu am pretentii de publicitar, si pentru ca sunt un tip care nu intelege mesajele artistice si subliminale din filmele lacrimogene, am totusi cateva intrebari:

 • E reclama de la noi mai frumoasa decat aia din Grecia?
 • Joaca mosul nostru mai bine decat al lor ?
 • Unde era hostat blogul offline al lui mosulica ? Si cum stie el sa dea search prin carnetel si sa ajunga exact la articolul cu fluturele?
 • Daca mosulica i-a raspuns de 21 de ori copilului sau (ajuns acum mare), si el intreaba doar de 3 ori, e asta un fel de “payback, bitch?”
 • De la cate repetitii a aceleiasi intrebari, incepi sa te gandesti daca nu cumva copilul tau e retardat?
 • Cine a plans cand a vazut reclama de mai jos ? :D

Si varianta originala

Citeste si asta

Cati vor sti ce produs e promovat in farsa cu Cristiano Ronaldo ?

Se da urmatorul video cu o farsa clasica, in care starul Real Madrid apare deghizat …

16 comentarii

 1. O reclama reciclata din afara si toata lumea se uda. It was simply more cost effective then coming up with a new one. We must have really low expectations…

 2. Spre deosebire de cei care plang la reclama cu fluturele, mie mi se pare de-a dreptul respingatoare, mare parte a acestui sentiment datorandu-se faptului ca incearca sa inghesuie o poveste emotionanta intr-un spot de 30 de secunde … si nu reusesc, nici pe departe. Frazele sunt prea rapide, batrunul “se intalpla ca atunci sa aiba la el agenda exact cu anul si ziua respectiva” etc etc.
  Nu stiam de varianta originala, dar acum ca am aflat de ea inteleg si mi bine povestea si faptul ca intradevar varianta romaneasca a fost facuta pe fuga.
  Vargianta riginala e de departe mult mai plauzibila.

 3. Sunt singurul ce n-a fost “atins” de reclama asta? Ciudat, insa eu unul nu gasesc nimic relevant la ea!

 4. Este singura reclama la o retea de telefonie mobila care ne spune sa ascultam si nu ne omoara cu vorbeste, vorbeste, vorbeste pana nu mai poti! oki e copiata, dar in context, are un nice twist! :)

 5. Grecii la greci trag. Parca vad ca imediat cum intra Grecia in faliment ne taie si semnalul pe Cosmote. Si-asa din 3G sunt pe Edge acum. :((

 6. Pai grecii au facut un scurt metraj, romanii l-au transformat in reclama. Dar daca tot suntem la capitolul reclame lacrimogene, thailandezii ii cam fac de rusine chiar si pe americani.
  Enjoy http://www.youtube.com/watch?v=nBobmn_u98w

Comentezi ?