Home / Plimbari / Redescopera Romania – ziua 2, cu video

Redescopera Romania – ziua 2, cu video

Astazi pe meniul #dinromania s-au servit obiective traditional turistice din Suceava si imprejurimi.

Felul 1: albastru de Voronet, urmat de o portie zdravana de Cetatea de Scaun a Moldovei. La desert, manastirea Zamca. Fundal sonor de Ciprian Porumbescu, program artistic asigurat de mesterul popular si oficial al expeditiei, Florin Cramariuc. Detalii in cele ce urmeaza, va rugam dati sonorul mai tare si asezati-va confortabil in fata monitoarelor. Floricelele sunt optionale, din partea voastra.

Voronet. O manastire interesanta, picturile sunt destul de bine conservate. Nu se filmeaza sau fotografiaza in interior. Stiati ca … pe langa albastrul de voronet, exista si albul de voronet ? Eu nu.

Si … mai stiati ca … exista un dozator (un rezervor, de fapt) de aghiazma in manastire ? Prima chestie cum intri, pe dreapta. La pahar sau la sticla, in functie de cat de pacatos esti. Se bea pe nemancate

Casa memoriala Ciprian Porumbescu, locul unde mi-am descoperit un nou hobby: Pianul. Pot sa cant la el. Sau sa ma prefac, sa dau bine-n poze.

Speech-ul lui Bobby Voicu de la casa memoriala Ciprian Porumbescu

Prezentarea casei memoriale Ciprian Porumbescu (care de fapt e doar singura anexa ramasa din toata gospodaria). Si doi bloggeri (va las sa-i descoperiti) “cantand la vioara”

Intalnire cu Mesterul popular Florin Cramariuc – presedintele Asociatiei Mesterilor Populari din Bucovina, care a reusit in 20 si ceva de minute sa faca dintr-o ramura de copac o masca zambitoare de toata frumusetea. Dovada:

Cetatea de scaun a Moldovei. Jumatatea de cetate care a ramas intreaga arata destul de bine. Arata si mai bine cand intri in curtea principala. Ma asteptam sa fie ceva mai mare (ca numar de camere), la cat de activ social dupa ora 20:00 era Stefan cel “Mare”. Vrancioaia era plecata la recrutat de amante noi, cei 7 feciori in mall, la pacanele, doar Arbore era pe-acasa, crestea frunze la caini.

 

Hop si doua video

Si partea interesanta

Manastirea Zamca. Inca o manastire fortificata in renovare, care arata destul de bine, mai ales cladirea centrala si poarta principala.

Avem si un popa, si-o sfestanie ad-hoc. Vi-l prezint pe popa Jorjh, de la schitul cu curuz :))

La comanda lui Bobby “Bloggeri, sariti”, s-a sarit in sus. Am facut si valuri :p

Credit foto si album foto, acelasi Dragos Asaftei. Multe poze pe pagina Petrom

Ca de obicei, am scris si pe blogul Paralela45

 

 

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR,DaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

 

Citeste si asta

Singurul meu regret #dinRomania

E ca stabilisem cu Eugen sa-mi imprumute o arbaleta sa ne jucam de-a Robin Hood-ul …

4 comentarii

  1. Tin sa-mi exprim invidia fata de cei implicati in acest proiect. Uite ce inseamna sa fi blogger “mare”. Succes si astept sa vad mai departe “aventrura” de redescoperire a Romaniei.

  2. Minunat. V-am urmarit zilele astea si retraiesc fiecare moment al vizitei mele in Moldova. Iubesc zona aia.

  3. Bai imi place cum suna viorile celor doi bloggeri in casa lui Ciprian Porumbescu. :P Si acum cativa ani cand am fost, tot tanti asta a facut ghidajul. Indragostiti de melodicitatea ghidajului am campat cu cortul in curtea muzeului. :D

Comentezi ?