Home / Diverse / Il voi vota pe Iohannis, dar …

Il voi vota pe Iohannis, dar …

In ultima perioada am tot primit, citit si auzit motive si scuze pentru diverse actiuni ale presedintelui Iohannis, pe unele le inteleg si le accept, ca parte al unui compromis de jocuri de putere (cei 3 prim ministri, inclusiv Viorica, deciziile provocate de CCR), dar unele unele deczii nu le pot accepta.

Cu toate asta, il voi vota pe Iohannis in turul 2 de duminica asta, desi …

Nu voi uita ca printre primele numiri ale proaspatului presedinte a fost Dan Mihalache, actual ambasador la Londra, traseist politic, fost consilier PSD si PNL, recent sustinator al Rovanie Plumb si prieten de pahar cu sefii jandarimilor care ne-au gazat pe 10 august. 

Nu voi uita noncombatul cu tandemul Tudorel Toader + CCRul PSDizat, care a rezultat cu demiterea Laura Codruta Kovesi. Demitere anuntata nu de presedinte, ci de purtatoarea de cuvant, in fata camerelor TV, la care se uitau milioane de romani care isi doreau macar o explicatie logica sau un pic de speranta, dupa valul de atacuri la adresa justitiei.

Nu voi uita cum, dupa zile de tremurat in Piata Victoriei si la marsuri, dupa 3-4 momente grave (OUG13, amnistia si gratierea, 10 august), in care democratia a fost grav lovita, el a venit o singura data, spre final, cu o geaca rosie, pentru o baie de multime.

Nu voi uita cum, in turul 1, inca presedinte al Romaniei, a considerat (el sau consilierii) ca e normal sa vorbeasca exclusiv cu simpatizantii PNL, doar in evenimente de partid. De prezenta intr-o dezbatere de tip occidental, cu macar primii 4 clasati in sondaje, nu a avut timp, chef sau necesitate. Aroganta de primul in sondaje, dupa 5 ani la Cotroceni. Mie mi s-a parut o lipsa de respect mai mare ca in turul 2, cand Iohannis ii da reject constant marionetei. Cine are nevoie acum de voturi si din alta parte decat de la “PNL-istii mei” ?

Nu voi uita nici valul de numiri politice imediate dupa instalarea guvernului PNL Orban, in care au schimbat psdistii rosii cu unii mai noi, mai galbeni. De asemenea, nu pot sa uit eternul blat vice PNL – primarPSD de la sectorul 2, unde mafia pietelor si cea a reciclarii inoata in bani si privilegii de la consiliul local, tolerati in continuare, de la centru. Aceeasi mizerie.

Si totusi, duminica voi vota cu Iohannis. 

Din pacate, din motive similare pentru care l-am votat si in 2014, impotriva lui Ponta.

Pentru ca zeci de oameni vor fi, din nou, unii chiar si 3 zile in continuu, observatori independenti sau delegati in sectiile de vot, pentru ca voturile sa se numere corect. Chiar si in conditiile in care se stie cum se voteaza in satele sau zonele cu baroni locali. Daca oamenii astia isi pot sacrifica 3 zile pentru paza votului, pot si eu sa trec pentru dilemele personale si sa pun o stampila.

Pentru ca alternativa de a anula votul o poate ajuta pe Viorica, iar asta nu e o optiune. Il voi vota pe Iohannis pentru ca la o prezenta mai mica de 35% ar castiga Viorica. Iar eu nu m-am zbatut atat in ultimii ani ca sa castige marioneta lui Dragnea.

Mai bine tace si observa cu ingrijorare el, decat sa vorbeasca ea, timp de 5 ani. Chiar si cele 544 de zile cu ea la guvern au fost muult prea mult. 

Sa speram ca va fi mai bine, de duminica seara.

Alte articole pe aceeasi tema:

Pressone, Barbu Mateescu : De ce votez în turul doi al prezidențialelor – și de ce n-ar fi o idee rea să votezi și tu

O lista de mizerii marca Dancila, pe mocirla.ro  

 

Si ceva pe fun, sa nu mai treaca incruntarea

Credits poza: Eugen Erhan

Credits poza: Eugen Erhan

 

Citeste si asta

Nehotaratilor, iesiti la vot!

In seara asta m-am uitat la Antena3 si m-am ingrozit de cat de mizerabil de …

Comentezi ?