Home / Chestii misto gasite pe net / Care e cel mai rau lucru care ti se poate intampla? Esti dispus sa traiesti mai rau ca acum?

Care e cel mai rau lucru care ti se poate intampla? Esti dispus sa traiesti mai rau ca acum?

Mi-a fost recomandat podcastul asta ieri, in urma unei discutii despre (de)motivatie, problemele unei afaceri la inceput de drum si teama de a-ti asuma riscuri importante, mai ales financiare, intr-un proiect cu potential, dar care nu reinventeaza roata intr-un mod extraordinar.

Iar discutia din podcastului Vast and Curious, dintre Andreea Roșca si Mihai Simiuc, unul din creatorii FruFru (cumparat recent de catre Unilever) mi-a dat de gandit week-end-ul asta, despre planurile mele de viitor.

Mi-a placut sinceritatea si lejeritatea cu care invitatul a povestit despre esecuri, tepe, decizii proaste, incapatanare si momentele grele din primii ani de business.

Pentru nerabdatori, pasajul respectiv apare abia dupa prima ora de discutii.

Si tot discutia asta mi-a adus aminte de discutia de dupa Creativity4Better cu Chris Barton, fost co-fondator Shazam, fondat acum 14 ani.  La intrebarea mea despre cum s-au descurcat cu banii in primii ani si cum/de ce a fost implicat in acelasi timp si in propriul startup, si in job-ul corporate (Head of Mobile Operators Business Development la Dropbox si apoi Android/Google TitleHead of Android Business Development – Americas, Chris a dat cam acelasi raspuns ca si Mihai: au facut rost de bani fie din continuarea activitatii de consultanta (Mihai), fie prin job-ul full-time prin care reusea sa acopere, impreuna cu ceilalti fondatori, salariile angajatilor din startup (Chris).

Nu a fost lapte si miere inca de la inceput, ca in marea majoritate a povestilor de succes de prin ziare.

Podcastul e mai jos.

Comentezi ?