Home / Diverse / La ce poate fi utila camera foto cu AR emoji din Samsuns S9

La ce poate fi utila camera foto cu AR emoji din Samsuns S9

Mi-am dat seama abia azi, a doua zi dupa lansare, cum se poate folosi, intr-un scop educativ si cu impact pozitiv, mega-camera a noului Samsung S9, in afara de bombardamente cu selfies si poze filtrate la infinit: la vloguri!

Sa exemplific.

Acum aproape 2-3 ani, in urma unor discutii din zona “noi de ce nu mai avem un late night talk-show la nivelul celor din state si ne balacarim cu alde mircea badea, maruta, capatos, tetelu, cel mai decent exemplar fiind abia pe Digi/TVR  Starea Natiei, cu Dragos Patraru”. Chiar daca credeam noi ca rezolvam unor partea de content, aveam o problema in a decide cine si cum va fi prezentatorul, musai un caracter animat, pentru anonimizare si eliminarea emotiilor personale.

Am abandonat apoi proiectul, cand ne-am dat seama ca partea de editare animata era prea complicata, iar structura si continutul ar fi avut nevoie de mai mult timp si creativitate decat am fi putut noi contribui.

Peste cateva luni, a aparut seria “Periodic”, cu un CA Rosetti animat, dovada ca ideea noastra ne-implementata nu era chiar atat de originala, la fel ca in cazul pizzei cu sarmale.

“Periodic” s-a oprit acum vreo 11 luni, la episodul 6, iar pe canalul youtube sunt acum documentare si interviuri.

Poate ca acum, cu posibilitatea camerei S9 de a inregistra video-uri cu layere de AR si diverse filtre cu masti, palarii, ochelari sau alte nebunii, show-uri de tipul “Periodic” vor fi ceva mai multe. Pana la urma, dispare complet partea de animatie si corelare dintre text vorbit si expresii faciale, ramane doar partea de continut, glumite si intro-uri.

Spor la vlogat pe baza de face recognition si AR.

Uite un video cu Mickey Mouse ca filtru de augmented reality.

Comentezi ?