Home / Aplicatii / Cum s-ar numi putea aplicatia de cautat morminte la Cimitirul Bellu ?

Cum s-ar numi putea aplicatia de cautat morminte la Cimitirul Bellu ?

Am pus initial intrebarea pe Facebook, dar o las si pe blog, intru indexarea pacatelor. Inteleg de pe Hotnews ca toate problemele din cimitirul Bellu s-ar rezolvat, toti boschetarii au fost prinsi, toate buruienile care topaie de prin cavouri au fost curatate, portarii si agentii de paza sunt toti niste gentlemani plini de cultura, asa ca azi am aflat, via Hotnews, ca:

“Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane, aflata in subordinea Primariei Capitalei, vrea sa cumpere in 2018 o aplicatie de cautare morminte in Cimitirul Bellu, pentru care a prevazut in buget 157.000 lei. Pentru acelasi cimitir, care este monument istoric, vrea sa mai faca un site cu un tur virtual  3D, pentru care s-au bugetat inca 157.000 lei. 

Pe langa cele doua achizitii, cu ocazia centenarului, institutia vrea sa cumpere mai multe filme si o monografie:

– film documentar “Cimitirul Bellu, monument al istoriei romanesti” – 298.000 lei;
– film documentar “Parintii Romaniei” – 157.000 lei;
– CENOTAF “Romanii repausati in alte tari” – Cimitirul Serban Voda – 179.000 lei;
– monografia Cimitirului Serban Voda – 476.000 lei”

Ca de obicei in ultimii ani, oamenii din primariile pesediste sunt tot mai inventivi in a toca banii pe proiecte aparent cu impact pozitive (statui, logo-uri, reviste de propaganda pe judet, contracte de promovare doar la Antena3), dar ignorand adevaratele prioritati de care se lovesc cetatenii, zi de zi.

Trecand peste pretul exagerat si utilitatea discutabila (depinde cat de complexa e aplicatia si cum e organizata informatia), sunt curios cum s-ar numi o aplicatie de genul asta, sa facem haz de necaz:

PS: in loc de monografii sau tururi virtuale supraevaluate, poate mai util ar fi sa sustina QuestoApp, o aplicatie romaneasca de travel bazata pe descoperiri prin activitati de tip tresure hunt. S-ar putea sa fie si mai ieftin, si mai rapid, si mai de impact, in contextul Centenarului.

PS2: am tot cautat specificatiile tehnice, n-am gasit nimic. Inca mai caut.  Ma astept totusi sa fie ceva mai mult decat o lista de QRCode-uri sau cartonase trantite intr-un modelview.

Comentezi ?