Home / Chestii misto gasite pe net / Cersetori cu QR-Code

Cersetori cu QR-Code

Citeam articolul asta despre cum Mark Zuckerberg vrea sa introduca in Facebook tehnologii tip crypocurrencies pentru a-i ajunge in urma pe rivalii asiatici WeChat si Alibaba pe zona de e-payment si mi-a atras atentia paragraful asta: “beggars seek mobile payments to their accounts using QR codes rather than spare change”.

Dupa clasicul “bai, pana si la cersit suntem in urma, blocati in trecutul comunist”, am trecut la nivelul urmator, sa incerc sa inteleg mecanismele prin care:

  1. banii “cash” au devenit atat de rari incat boom-ul de plati virtuale a creat o “nisa” de cersetorie cu plata digitale
  2. un cersetor oarecare de prin China poate primi bani cu doar o poza a unui QR-CODE alb-negru. 

Cumva, raspunsurile sunt aici, intr-un articol care explica cat de usoare a reusit sa faca WeChat-ul  cateva lucruri elementare: microtranzactii prin plati digitale, comunicarea intre cumparator si vanzator, listingul de produse/servicii si mobile entertainmentul.

Cersetorul are nevoie doar de un QR CODE generat de wallet-ul WeChat, care redirectioneaza chinezii generosi catre o pagina de plata cu suma variabila. Scan & Pay. Adio “n-am marunt”, “sefule, da si mie bani de-o tigara” sau “am 7 frati acasa si doar o palarie in care sa strangem banii, asa ca iesim pe rand”.

Un exemplu de miscare castigatoare si integrare intr-un sistem de gamification a conceptelor de plati facturi/servicii/utilitati, moneda virtuala, activitate recurenta intr-un joc + impact in viata reala.

Ant Forest encourages users to nurture a virtual sapling into a tree via making mobile payments with Alipay. Make a payment or pay a utility bill on Alipay and you are rewarded with nutrients to feed your plant. Reach a certain level and a real tree is planted for you in Inner Mongolia (an autonomous region of China). Alipay has made a lot of noise about the feature claiming to have planted a total of 8.45 million trees, reducing daily carbon emissions by 2,500 tons.

Fara absolut nici o legatura cu subiectul, aici e wallet-ul meu de cryptomonede,  sunt acceptate bitcoin, etherium, dash, xrp, dogecoin si alte cateva zeci de variante.

Comentezi ?