Home / Diverse / Cat mai conteaza o idee. Cazul “pizza cu sarmale”

Cat mai conteaza o idee. Cazul “pizza cu sarmale”

Asta o sa fie exemplul meu favorit pentru data viitoare cand mai intalnesc pe cineva care tine cu dintii de ideea lui, amanand implementarea, pentru ca e singura persoana din univers care s-a  gandit la ceva absolut unic si ne-inventabil.

Acum cativa ani glumeam cu niste prieteni spunand ca, daca mi-as face o pizzerie, singur sau cu asociati, n-as face pizze normale, de tipul carnivora sau quatro stagioni, ci m-as duce pe retete traznite, inspirate din mancarurile mele preferate, pe blat de pizza. 

Cumva, as fi trecut dincolo de numele traznite  meniul Cooperativa LaBomba de la Gura Humorului, unde n-am ajuns inca.

Din gluma in gluma, pe lista a aparut, printre primele, pizza cu sarmale. Sau pizza cu hamsii si mamaliga. Adica pizza normala, cu sarmale feliate. Doua dintr-o lovitura.

Vremea a trecut, eu am ramas la fel de sarac si incapabil sa risc banii intr-o pizzerie, dar ideea a ramas, undeva in minte si un google docs cu idei de afaceri, fara sa mai incerc macar sa o implementez in alta parte, desi ocazii au mai fost.

In seara asta s-a intamplat minunea, mi-am dat seama cat de unica, originala si imposibil de inventat de altcineva e ideea mea de pizza cu sarmale, cand am intrat pe site la Jerry’s Pizza, sa comand, culmea, alta traznaie: pizza cu fasole si carnati.

Fasole cu carnati nu mai aveau (am impresia ca era ceva doar de 1 decembrie), dar aveau …. pizza cu sarmale.

Pe langa foame, aveam si un nod in gat.

De ciuda ca altii au avut fix aceeasi idee, dar si ocazia sa o implementeze.

Eu… am ramas cu ideea si o cheltuiala de 43 de lei.

Macar pizza e buna.

PS1: desi poate ca suna a advertorial, nu e.  E doar resemnare. Si o lectie invatata: o idee fara implementare nu valoreaza nici cat o felie de pizza.

PS2: alta idee pe care am tinut-o la sertar si nu m-am apucat de ea e ceva similar cu Ludicon, mobile app prin care poti sa gasesti locuri sau grupuri in care pot sa faci sport, in echipa (de exemplu, echipe de 4-5 jucatori, care au inchiriat un teren de 4×4 si mai au nevoie de inca 3). Baietii care se ocupa de Ludicon se misca foarte bine, jos palaria.

1 comentariu

  1. Trăsnit e cu s. :)

    Altfel, fain articol. :)

Comentezi ?