Home / Chestii misto gasite pe net / Un proiect de promovat si sustinut: „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”

Un proiect de promovat si sustinut: „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”

Recent am aflat despre un proiect foaaarte util pe zona de educatie pentru copiii din localitatile rurale, care pot participa la altfel de cursuri, care sa-i si invete ceva util si aplicabil in viata reala, nu doar repetitii de definitii, paragrafe text sau formule tehnice. 

Las mai jos descrierea proiectului, impreuna cu invitatia de a-i contacta, promova sau sustine. 

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/codingpentrucopii

Website: http://www.progressfoundation.ro/coding/


Proiectul a ajuns în 2 luni la copiii din 30 de localități rurale, iar motivația echipei de proiect crește pe zi ce trece, datorită poveștilor copiilor. Andreea B. este o fată de 12 ani din Jupânești, Gorj, care face zilnic o navetă de aproximativ 10 km pentru a ajunge la școală. De cele mai multe ori vine la școală pe jos iar iarna își ia câinele cu ea să nu o atace animalele sălbatice.

Ce e impresionant la acest copil, este că în aproape fiecare zi după ore, ea merge la bibliotecă pentru alte 3-4 ore pentru a își face lecțiile, a se juca sau a lucra pe calculator. Acum vine la clubul de conding care a fost deschis la bibliotecă în cadrul proiectului și învață bazele programării. Iar ca povestea să fie completă, Andreea nu are curent electric acasă pentru că nu ajunge rețeaua acolo.
Nu știm unde va ajunge acest copil dacă noi vom continua să îl sprijinim însă cu siguranță mult mai departe decât dacă sistemul se va ocupa de situația ei.
Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani care sunt și principalul motor al acestuia prin organizarea lor în 30 de cluburi de coding pe care tot ei le și coordonează. Toate aceste cluburi sunt înființate în biblioteci publice locale din 7 județe (Argeș, Vâlcea, Gorj, Timiș, Arad, Bihor și Sălaj), copiii fiind la rândul lor mentorați și monitorizați de către bibliotecarii coordonatori, echipa de proiect și specialiștii unei companii IT.
Scopul proiectului este de a crea o comunități active de dezvoltare a competențelor digitale ale copiilor și de implicare a acestora în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare.
Ei si-au propus să organizeze pentru cei mai buni dintre acești copii o tabără de vară în cadrul căreia să facă pentru ei ateliere de IT, ateliere de dezvoltare personală și prezentări motivaționale.

În acest moment ei au resurse doar pentru a mentine cele 30 de cluburi active, până la finalul anului.

Comentezi ?