Home / Fun / Live-text de la emisiunea “Bravo, Romania”

Live-text de la emisiunea “Bravo, Romania”

Cum ar scrie redactorii de la VICE, m-am uitat eu la noua emisiune de pe Antena1, “Bravo, Romania” (un fel de “Romanii au talent” combinat cu “Surprize-Surprize”), ca sa nu va uitati voi. Ce-am vazut acolo, mi-a fost de ajuns sa schimb canalul, dupa prima victima.

Incepe emisiunea, incep sa notez.

Prezentator: Liviu Varciu, care citeste de pe prompter in timp ce incearca sa zambeasca si sa para ca stie ce spune.

Glume chinuite cu Razvan si Dani. Astora 2 se vede ca le place rolul de hateri ai lui Varciu, pe care il ataca cu rautacisme, sub centura. Ah, ce le place. Varciu incaseaza si porneste contra-atacul, cu ceva despre salariul lui mare. Buna glumita, mai ales intr-o emisiune cu cazuri sociale.

Liviu Varciu prezinta si ceilalti membri din juriu: Mirabela Dauer si Mihai Petre. Iar niste glumite de gradinita, la care toata lumea mustaceste fortat.

Hop si cateva aluzii sexuale cu co-prezentatoarea, Diana Munteanu. Ce gentleman …

Gata cu textele, se  trece la prima víctima. Pardon, prima persoana care va fi stoarsa de emotii, amintiri din copilarie si o drama mica, pentru spectatorii de la tara.

Incepe primul caz. De fapt, nu e caz, e reclama ascunsa la o curatatorie-croitorie. S-a spus “ecofresh” de 5 ori, conform contractului. Cadre cu babutele din firma, toate emotionante si extaziate ca lucreaza in firma ecofresh. 6!

Dar stai, asta nu e tot. Apare si cazul social: un camin de batrani, numai buni de stors audienta cu lacrimi si 2-3 mentiuni destre parinti. Toata lumea are lacrimi si halat cu brandul spalatoriei. 7 mentiuni despre compania care apare la TV in rol de salvator de bunici. Muzica lenta, pe fundal. Alte lacrimi. Mi-e rusine de modul in care profita astia de atatia oameni in varsta, folositi pe post de generatori de lacrimogene.

Zbang, trecere fulger la altceva, fara nici un advertisement. 5 secunde de oameni zambind, calup de reclame.  E dubios, nici o reclama cu eco-fresh.

Gata pauza de reclame, urmeaza un moment surprize-surprize, cu Diana Munteanu in rol de andreea marin blonda. s-a mai zis inca o data ”eco-fresh”. Jumatate de tribuna cu aplaudaci are tricouri ieftine, albe, cu logo-ul mare, ecofresh. Acolo e tot bugetul de marketing pe urmatorii 10 ani.

Urmatorul cadru, doamnele ajung la sala de dans. Socant, aici nu mai au tricouri cu eco-fresh. Cadre regizate, emotii si oameni cu foarte mare trac si frica de a nu se face de ras. O doamna cu parul permanent si 2 dinti lipsa e data exemplu la TV pentru ca se chinuie sa spuna ceva in engleza, limba pe care e evident ca nu o stie. E bine, avem si public shaming.  Stop joc, babutele ajung pe platou, se uita la platoul de filmare ca …. zanele la palatul printului broscoi.

Gata pregatirile, incepe momentul artistic.

7-8 zane in rochii albe si albastre canta ceva cu apa-apa langa o masina de spalat in marime mare. Greseala majora, masina de spalat nu e branduita. Super coregrafie, cele 7 doamne au ajuns la o sarma de rufe si incearca sa se ascunda dupa tricourile ude atarnate pe sarma. Alta melodie, o tipa corporenta, de marimea lui Baloo, topaie-danseaza in stilul lui Mowgli din “Cartea Junglei”. Ireal.

Juriul e in extaz, zambesc cu toti dintii. N-au mai vazut asa ceva de pe vremea lui ceausescu, la caminul cultural, dupa 12 noapte, cand tot satul era beat.

Doamnele trec la alta coregrafie chinuita, ceva cu lelelele si fluturat de tricouri. La final, arunca tricourile jos. Aplauze furtunoase, la comanda, aplaudacii isi lovesc palmele cu zgomot.

Varciu mai puncteaza inca un ecofresh la factura de dupa felicitarile de grup. Manelistul insista si cu aluziile sexuale.

Dani, curios din fire, intreaba de zor la cine a ajuns un pupic din timpul dansului. Daca ala se poate numi dans. Ploua cu pupicuri virtuale. Varciu mai puncteaza o aluzie misogina catre Diana Munteanu, care zambeste fals si isi aduce aminte ca ea nu a zis nici un ecofresh pana acum.

Incepe jurizarea. am emotii

Incepe Mihai Petre, tipul ala care a plecat de la mega-show-ul “romanii au talent” la anti-talentele de la antene. El e omul rau, care apreciaza curajul doamnelor de a se expune la tv, dar ameninta ca nu o sa dea note mari. Da, si eu m-as teme de cineva care mi-ar spune ca ma apreciaza pentru curaj, in timp ce zambeste larg.

Dani, cu ceva remarca misogina despre lipsa barbatilor din trupa si firma.

Mirabela Dauer, face cinste culorii parului si repeta ce zice Dani. Si trimite pupici.

Incep si alti pupici. Dani spre Varciu, Varciu spre Razvan si Dani, astia 2 catre trupa de croitorese.  E vant si umed peste tot.

E randul lui Razvan, el era singurul care nu a zis nimic de “ecofresh”. Nu-i nimic, recupereaza. Spune un banc misogin, dupa care incearca o glumita despre o admiratoare secreta. Inca o runda de felicitari, plus o chiuiala de final. Dar stai, asta nu e tot. Urmeaza inca un moment trist, soundtrack trist, mentiuni despre o bunica disparuta. Toata lumea e trista, pentru 5 secunde.

Hopa, se ajunge la partea de notare. Mirabela Dauer da nota 9,dar n-o baga nimeni in seama, mai ales ca Dani nu stie regulamentul.

Asta e noua, Razvan si Dani dau o nota la comun, pentru ca o insiruire de motive pentru nota 8. E bine, fiecare e cat un sfert de juriu, dar macar Dani a mai bifat inca un eco fresh.

Mihai Petre, cu nota secreta. Nobody cares.

Inapoi in gradena cu aplaudaci in tricouri albe cu logo-ul ecofresh, o mica interventie cu patroana ecofresh, care lauda prestatia angajatelor, laudate si de coregrafa. Cineva a luat lectii de la pupincurismul TVR si eurovizionul de anul asta.

Patroana pare fericita, dar ea nu stie ca maine vine factura pentru publicitate. Sau poate ca a facut un barter, o sa spele rufele murdare de la antene multi ani de acum inainte ….

S-a terminat prima parte, urmeaza inca 2 cazuri sociale, cu un mosulica dansator si un copil cu alta poveste trista.

Bravo, Romania!

Si gata si live-text-ul, e meci de Champions League pe PRO TV, Barcelona-Atletico Madrid.

M-as mai uita pe Antena1, sa rad de filmarile necioplite si scenetele chinuite, dar am comandat pizza si chiar vreau sa mananc in liniste.

Comentezi ?