Home / Diverse / Hai mai repede cu “comisia de taiat hartii”

Hai mai repede cu “comisia de taiat hartii”

O veste buna de la guvernul Ciolos, respectiv nou-infintatul Minister al pentru Consultare Publică și Dialog Civic: tocmai au lansat o platforma de crowdsourcing prin care incearca sa adune idei si propuneri care sa micsoreze sau sa elimine plimbarile inutile de hartoage, de la o institutie/ghiseu la altele.

Citez din postarea pe de facebook a guvernului: 

Ideea platformei a pornit de la perpetuarea unor cazuri absurde:
– mamele trebuie să depună 3 dosare cu aceleaşi documente
– un șomer trebuie să plătească 30 de lei pentru ajutor de șomaj, aceste informații pot fi obținute de administrație fără ca șomerul să plătească astfel de taxe
#MAI eliberează 2 milioane de caziere judiciare in fiecare an, de multe ori pentru dosare care sunt destinate tot către Ministerul Afacerilor Interne, Romania.

Site-ul este simplu de utilizat si retinut, se gaseste la adresa maisimplu.gov.ro, iar prima propunere pe care o vor face, din cele 5-6 care imi acum in minte, sa caut prea mult, e posibilitatea de a se elibera cazierele judiciare online, fara sa mai stau la coada la Posta pentru o hartie si un timbru de 2 lei (pe bune, chiar 2 lei e), fara drumuri la o sectie de politie, unde cineva sa-mi printeze o hartie aproape instant, dar doar dupa ce am completat o cerere, dupa ce mi-au copiat datele din buletin pe calculator, dupa ce m-au inscris cu pixul intr-un soi de registru ingalbenit, dupa ce m-am semnat in acelasi registru. 2 cozi, 3 cereri, un timbru, cate ore pierdute, pentru un amarat de cazier judiciar care se va intoarce tot la o institutie a statului.

comisia de taiat hartii

Hai mai repede cu propunerile de eliminat hartoage, hai mai repede cu implementarea ideilor bune, ca la cat de multi tampiti sunt in Parlament (in frunte cu mafiotul Dragnea, isterica Iuliana Anghel si presul Tariceanu) nu esti niciodata indeajuns de sigur ca oamenii noi care au intrat in guvernul asta de tehnocrati vor fi lasati in pace sa-si faca treaba cum trebuie, sa vina cu propuneri utile si sa le puna in aplicare pe alea care ne-ar face viata ceva mai lipsita de plimbari hartoage pe la ghisee.

PS dupa trimiterea de propunere: propunerile pot viza imbunatatirea hartoagelor dintre persoane fizice sau companii in relatia cu statul. Propunerile sunt aprobate mai intai de catre un administrator.

PS2: nu-mi dau seama care e termenul pana la care se primesc propuneri, dar “o sa urmaresc cu atentie” stau cu mouse-ul pe site si o sa fac un top periodic al celor mai bune idei propuse.

Citeste si asta

Cum a castigat PSD 71% din voturile sectiei unde am fost observator

Articolul asta s-ar mai putea numi si “cu ce-a ajutat ca m-am dus observator la …

Comentezi ?