Home / Online / Tara lui Google si a lui Facebook

Tara lui Google si a lui Facebook

O situatie care poate trece neobservata, in haosul asta de strigate de jale, sunete de disperare, momente de furie, goana dupa informatii vitale, atentie, audienta sau trafic pe TV, site-uri si bloguri.

In timp ce autoritatile fac ture si act de prezenta pe la televiziuni de stiri si anunta ca vor verifica, vor face anchete, vor reveni cu detalii, unii dintre romanii generatiei care a crescut o data cu internetul au refuzat sa mai astepte detalii si cereri de la autoritati si au inceput sa-si faca singuri zone de acces la informatii si centralizatoare de donatii, ajutoare sau nevoie punctuale.

Se lucreaza deja, in sistem de crowdsourcing/UGC la un Google Maps cu cladirile din Romania care au diverse grade de riscuri si pericole (cai de acces lipsa, materiale inflamabile, lipsa extinctoare sau ventilatie), de 3 zile incoace un mega google docs e gestionat de cativa voluntari si e actualizat constant cu informatii despre nevoile reale ale spitalelor, rudelor și medicilor&asistentelor implicați în tragedia de la ‪#‎colectiv‬ – aici http://bit.ly/20kqYl3 (doar link-ul asta a avut, pana acum, peste 32.000 de vizite), chemarile la mobilizare pentru donare de sange au zeci de share-uri (statusul asta are 401 shares, dar informatiile au fost preluate si copiate de multe alte persoane) iar Facebook-ul e plin de informatii despre noi initiative de donare de medicamente si alimente (521 shares), invitatii la evenimente de protest sau cereri de demisii.

Lor li se adauga site-ul colectiv.info, un agregator actualizat perioadic, cu informatii oficiale, date de contact, nevoi specifice si liste de companii sau organizatii care s-au oferit sa ajute.

Cele de mai sus sunt doar cateva dintre exemplele prin care romanii au luat initiativa, s-au mobilizat si au actionat, nu au mai asteptat raspunsuri, comunicate de presa sau mesaje din partea autoritatilor romane, incapabile sau coplesite de atatea informatii care ar fi trebuit comunicate rapid, organizat, concret si corect.

Condoleante celor care care au pierdut pe cineva drag, curaj celor care inca mai au prieteni sau rude in spitale si un mare “BRAVO” celor care au sarit in ajutorul lor, online sau offline, dupa tragedie.

Atat.

 

google-colectiv

 

2 comentarii

  1. Zi mersi ca n-a pus Arafatul monopol pe internet ca mai faceam noi ciuciu. Ce pe urgenta a pus si e interzis prin lege sa te bagi :) ca statul atata stie
    sa faca exclusivitate si monopol…

    • Hai sa nu intram in discutia asta. E un articol despre modul in care s-au comunicat online informatiile, nu despre cum functioneaza sistemul de urgenta :)

Comentezi ?