Home / Evenimente / De cati oameni ai nevoie ca sa-ti iasa o scandare in Piata Universitatii?

De cati oameni ai nevoie ca sa-ti iasa o scandare in Piata Universitatii?

Enervat de faptul ca dupa o zi intreaga de vociferat pe grupuri de facebook, de facut liste si propuneri ba de prim ministri, ba de membri de guvern, ba de lideri, miercuri seara ne-am trezit cu aceleasi mesaje generaliste/vagi si cu nelipsitele scandari de galerie, am incercat un experiment, fara sa se stie nimeni de asta. 

Cum eram deja un pic infiltrat pe langa un grup de studenti care aveau portavoce, mi-am folosit sarmul din dotare si puterea de convingere sa incerc sa-i fac sa scandeze si altceva decat grupul mare si sa impun macar una din scandarile primite ca sugestii pe facebook.

Miniexperimentul a avut 2 etape.

Prima incercare, intr-un moment de liniste, am urlat tare “Adio, imunitate“, in speranta ca cei din jurul meu se vor lua dupa mine si vor trimite mesajul mai departe. Fail. Strigatul meu a fost un moment usor penibil, pentru ca eu am fost singurul care s-a auzit cerand renuntarea la imunitatea pe care o au parlamentarii si membrii guvernului.

Akward silence moment.

A doua incercare, cu ceva mai mult succes. De data asta am reusit sa-i conving sa-mi dea mie portavocea, i-am rugat pe cei 4-5 oameni care se uitau la necunoscutul de langa ei sa ma ajute cu scandarea, asa ca am inceput sa strig, de data asta cu portavoce, mesajul propus de Make in comentariile de aiciDNA, DNA, vine sa va ia“.

Surpriza!

Cu sprijinul celorlalte voci, mesajul a fost preluat si scandat mai departe, de cateva ori, de aproape o suta de oameni. 30-40 secunde, dupa care a fost acoperit de urletele cu “o dorinta sincera, romania libera”, mesaj care nu exprima nimic, nu are nici un obiectiv sau actiune, dar suna bine si e preluat rapid de masele multumite ca striga ceva motivational.

Morala: daca vrei sa te faci auzit, vino cu echipa, portavocea si rimele de acasa. 

Daca eu am reusit sa ridic o scandare cu doar 5 oameni, in cateva minute, fara sa ne cunoastem sau sa ne organizam dinainte, ganditi-va ce forta “reach”au grupuletele de 30-40 de oameni de infiltrati/organizat sau baieti de galerie care nu strigau nimic din oricare lista de revendicari existente, dar se mobilizau rapid sa acopere orice alta scandare cu “solidaritate”, “ole, ole, ole”, “iesiti din casa daca va pasa”, ajunse un fel de lorem ipsum pentru momentele in care agitatorii nu prea mai au inspiratie, dar vor sa faca galagie in fata camerelor TV.

Citeste si asta

Tara lui Google si a lui Facebook

O situatie care poate trece neobservata, in haosul asta de strigate de jale, sunete de disperare, …

1 comentariu

  1. Ce spui,tu Auras?
    I-am intrebat eu aseara de la ce galerie sunt, si mi-au raspuns ca ei sunt “cetateni, nu suntem nici o galerie, D-ra!”. Cetateni liberi, mai exact.

Comentezi ?