Home / Plimbari / Ce e de vazut prin Bari si imprejurimi ?

Ce e de vazut prin Bari si imprejurimi ?

Mai sunt doar 2 zile pana la prea-mult-asteptatul concediu, in care voi incepe un binemeritat bombardament online cu poze din locuri frumoase (poate si niste citate motivationale), asa ca va rog sa ma ajutati sa completez lista cu locuri de vizitat, pozat, filmat si lenevit de prin Bari si imprejurimi.  

Prin ce locuri ar trebui sa-mi plimb smartphone-ul, prin ce restaurante gasesc cele mai bune poze de instagram, de ce zone sa ma feresc ca de ferentari, ce aplicatii de travel ar fi bine sa-mi instalez, cu ce se ajunge (tren/autobuz/scuter/elicopter) in  Alberobello (localitate faimoasa pentru casele cu acoperisuri tuguiate pe care, daca le-ai ratat, esti fraier), daca putem discuta cu oamenii de prin partea locului intr-o engleza aproximativa sau trebuie sa-i uimesc cu italiana mea de tip “comisarul catani” si miscari de mima.

Aveti liber la bombardamente cu link-uri, pareri si poze fara selfie-uri in ele.

3 comentarii

 1. Iti recomandam sa vizitezi / sa experimentezi urmatoarele:

  – Matera -> poti planui sa stai o zi aici pentru a descoperi Sassi di Matera atat ziua, cat si pe inserate (in Matera s-a filmat “The Passion of the Christ”).

  – Alberobello -> ca sa vezi zona cu casute Trulli. Se spune ca fiecare casa avea o “piatra-cheie”. Iar in momentul in care oamenii regelui veneau sa colecteze taxele, scoteau piatra-cheie..si puf, disparea casa, dispareau si taxele.

  – Martina Franca -> o sa-ti placa sa te ratacesti pe ale lor stradute, in care isi scot chilotii la vedere (intinsi pe funie). :D La Palazzo Ducale vei gasi un info point de unde vei putea lua harta cu punctele de atractie. Iti recomandam sa poposesti si in interiorul cafenelei Tripoli pentru o experienta cu adevarat italiana (cand am fost in februarie, ne-a servit un batranel, care parea ca detine cafeneaua). Cat am stat acolo multi localnici perindau localul pentru un cappuccino, o prajitura de-a casei si o vorba cu patronul.

  – Bari -> pe langa plimbarea de pe faleza, unde vei descoperi spectacolele pescarilor, iti sugeram sa incerci Pizzeria Trattoria Il Rustico. Pare o bodega, nu e nimic fancy, insa iti va oferi un adevarat spectacol culinar. Pretul biletului: 10 euro. Noi am ajuns acolo pe la 7 seara, cand s-a deschis localul. Pe la 8 toate mesele erau ocupate, iar afara era coada mai ceva ca la o premiera.

  Daca stai mai mult de 3 zile, mergi si in Lecce. :)

  Vezi programul si legaturile autobuzelor / trenurilor aici: http://www.fseonline.it.
  Asteptam impresii si povesti despre locurile noi descoperite de tine.

  Vacanta placuta!

Comentezi ?