Home / Diverse / 2 observatii din RATB

2 observatii din RATB

Astazi am fost nevoit sa ma plimb cu autobuzul, de dimineata, asa ca am luat 335, intre Titan si Aviatorilor. Probabil si singurul 335 cu aer conditionat.

In cele 40-50 de minute in care nu m-am bucurat de mirosul de transpiratie combinat cu canicula de afara, am facut cateva observatii, care ar putea fi interesante, pentru cine banuia anumite comportamente.

Prima chestiune. 

In autobuzul 335 (probabil si in altele, mai ales de dimineata) 80% din pasageri au peste 80 de ani, sunt imbracati lejer, de plaja si plimbare prin obor, acolo unde coboara majoritatea.

Eu eram inconjurat de o babuta cu ochelari de piti, care isi tot sufla nasul in timp ce priveste pe geam, mai perduta in zare ca batranica din titanic, de un mosulica cu 3 fire de par si carucior pliabil, de o corporatista care se tot uita la ceas si iphone si de un dorel cu sapca, nebarbierit, care da din cap ca si cand ar asculta dubstep la bormasina, dar nu are casti.

Toti 4 habar n-au ca le-am facut profiling, asa ca se uitau dezaprobator la tipul care sta cu nasul in ditamai note3-ul, in loc sa admire frumusetile capitalei, la aer conditionat.

A doua chestiune.

La statia Obor s-a facut switch-ul de generatii, babele au coborat la gramada, in schimb au urcat pustani si adulti. Gasca de pustani a preluat rapid locurile libere din fata mea, au scos smarphoanele si au inceput sa vorbeasca intre ei, in timp ce ascultau nu-stiu-ce muzica la casti (nu manele, vorbeau de ceva remix, desi nu e exclus, vreo 2 erau fani Dinamo), impartiti strategic, cate 2 la cate o pereche de casti.
La un moment dat, am vrut sa le fac o poza pe ascuns, sa ii suprind pe ei, aplecati asupra telefoanelor, cu cate o casca in ureche, si pe doamna de langa ei, care incerca sa citeasca o carte.

A iesit cam asa.

pustani in ratb
Fiind destul de aproape, unul din grupul de pustani si-a dat seama ca i-am pozat, asa ca a inceput rapid sa tasteze ceva. La scurt timp, le spune celorlalti:”bai, vedeti ca v-am scris ceva pe grupul de whatsapp“.
Au imediat toti in aplicatie, au citit, apoi s-au uitat, pe rand si pe furis, la mine. Nici unul nu a avut curaj sa ma  intrebe ceva, dar toti tastau de zor. S-a facut liniste, toti tastau, se mai auzea din cand in cand cate un “care, ma?”, Da de ce?”, “hai c-ai zis-o, xulescu”.

Eu zambeam suspect, ii observam si ma pregateam sa cobor la urmatoarea statie. Intre timp, pustii taceau si tastau in continuare.

Abia dupa ce am iesit din autobuz si se inchideau usile am auzit un “ia zi, ba, de ce ne-ai facut poze?”

Concluzii despre fluxul de dimineata al persoanelor in varsta sau modul in care pustanii folosesc tehnologia ?

N-am.

Doar cateva ipoteze confirmate partial.

Citeste si asta

Cum se vede Bucurestiul din tramvaiul colantat de Metro

As vrea sa multumesc si sa felicit pe aceasta cale pe creativul din echipa METRO, …

4 comentarii

  1. Deci nu te-au recunoscut? Ce trist. Eu nu m-as lauda cu asta :)

Comentezi ?