Home / Online / Solutii open-source cu care poti sa-ti faci propriul miniFacebook

Solutii open-source cu care poti sa-ti faci propriul miniFacebook

retea socialaDaca inca n-ai primit invitatie pe Ello si nu mai aveti de asteptat, daca nu-ti mai place Facebook si vrei sa-ti faci tu o retea sociala doar pentru tine, daca n-ai bani pentru o armata de programatori, designeri si project manageri care sa lucreze de la zero la micul tau Facebook killer, daca ai ceva spatiu pe server si ai vrea sa-ti aduni prietenii sau colegii de munca intr-un singur loc, in cloud, afla ca ar fi cateva solutii gratuite, open-source, cu functionalitati standard (conturi nelimitate, comentarii, grupuri, forum, file sharing, motor de cautare, notificari si mesaje private).

1. Primul care imi vine in minte: Joomla (CMS opensource, in top 3 mondial ca utilizare si complexitate) cu extensii optionale, de social network. Eu am lucrat cu Community Builder (e gratuit, dificultate medium, majoritatea extensiilor CB sunt gratuite) si  JoomSocial (extensie pe bani, pachete de la 99 la 299$).

2. Buddypres. Componenta de WordPress, eleganta si usor de folosit, gratuita, dar unele extensii suplimentare sunt pe bani.

3. Dolphin de la Boonex. Vine in varianta free, dar limitata, si varianta pe bani, dar cu multe functionalitati si optiuni de design. M-am jucat putin cu el, mi s-a parut prea complicat de folosit si am inchis tab-ul.

4. HumHum. Are vreo 4 ani de existenta, seamana cel mai mult cu interfata de facebook. Pentru curiosi, pe pagina de Facebook au multe poze si explicatii. Au si sectiune de extensii, cu posibilitate de notificari prin SMS sau un fel de mini task manager la nivel de membri.

Alte variante de luat in seama, cu care m-am jucat acum ceva timp, dar nu mi s-au parut indeajuns de interesante: Elgg, Oxwall, Anahita.

Hai, cine isi face propriul Facebook ?

Citeste si asta

A inceput “razboiul” live streaming dintre Facebook, Youtube si Twitter

Dupa ce Facebook a introdus optiunea de live direct de pe telefon, care permite oricarui …

Comentezi ?