Home / Online / Vin vremuri grele pentru bloggerii mici si medii?

Vin vremuri grele pentru bloggerii mici si medii?

blogVorbeam acum vreo luna cu un prieten despre blogging si campanii in blogosfera, incercam sa facem o mica dezbatere cu argumente, despre print, mini-scandaluri din blogosfera si campaniile comerciale cu ambasadori sau endorseri. 

Parerea mea a ramas undeva pe aici: nu printul/ziarele sau micile crize vor afecta incasarile bloggerilor mici si medii (putem sa le zicem bloggerii comerciali, daca vreti) care  mai reusesc sa prinda din cand in cand cate o campanie de promovare pe bani sau bartere, ci vedetele cu blog, active pe retelele sociale (aici vedetele PRO TV-ului sunt foarte active) si mai ales, Facebook, care rupe deja bucati mari din bugetele de promovare online.

Recent au aparut doua chestiuni care imi intaresc parerile si temerile mele de blogger din ZYZQW list.

1. Ebook-ul cu “studiul” blogosferei din Romania vine cu o estimare de 500.000 euro incasati de cei care au ales sa raspunda la sondaj, in crestere fata de anii trecuti. La acest sondaj nu au participat cativa Alisteri si vedete TV cu blog, care au considerat ca au treburi mai bune de facut decat sa raspunda la cele cateva intrebari despre trafic, blogosfera din care fac parte, cititori si bani din blog. E alegerea lor.

Daca ar fi sa ne luam dupa estimarile personale ale lui Costin, cele doua grupe ar mai “produce” inca 500.000, cat toti cei 574 de bloggeri participanti la sondaj. Ouch ?

2. Dragos Stanca tocmai a anuntat lansarea platformei Celebrity Audiences, un fel de portofoliu digital sau lista cu “35 de formații și artiști români pot fi angrenați în campanii  unitare de comunicare în mediul digital“.

“Artiștii aflați în oferta inițială de lansare cumulează peste 12 milioane de fani Facebook (duplicați), la care se adaugă Twitter, Youtube, Instagram sau bloguri personale. Ca mix de comunicare, Facebook este esențial – dominând, ca pondere, cu peste 90% din reach.” Ouch, din nou. 

Bun, cam asta am avut eu de spus/scris.

Puteti sa ma contraziceti, sa ma completati, sau sa-mi spuneti ca sunt un Nostradamus pe negativism :)

Citeste si asta

Bilant pe 2011 si ganduri pentru 2012

Observ ca e la moda zilele astea sa scrii pe blog bilantul sau retrospectiva pe …

3 comentarii

  1. Bun, dar unde is artistii? Ca eu in lista aia am vazut Hi-Q, Anna Lesko, Voltaj. O sa apara si artisti mai incolo?

Comentezi ?