Home / Diverse / 2 idei interesante de la Adrian Sarbu

2 idei interesante de la Adrian Sarbu

Am urmarit aseara video-ul de mai jos, in care Adrian Sarbu, fostul CEO al al CME(ProTV, Acasa, MediaPRO, ProFM, etc) si actual CEO la MediaFax Grup, a discutat despre inceputurile PRO TV, deciziile strategice pe care le-a luat in trecut, dar si cateva planuri de viitor.

1.  Despre stirile de la ora 5 si inceputul tabloidizarii in Romania. Si eu care credeam ca DDD e inventatorul tabloidizarii TV ….

 Se dezvolta, prin 1995, un puternic curent populist condus de Antena 1. Tot ce părea respect pentru libertate, democraţie, valori occidentale, începea să se clatine. Ţara era condusă prost, asteptările oamenilor nu erau împlinite şi erau concurenţi ai noştri care credeau că pot capta acest curent negativ, care putea să fie mult mai grav pentru România.
• Noi pierdeam audienţă, aveam investitori faţă de care aveam o răspundere, aveam obligaţia să ne menţinem în main stream, aveam 10.000 de angajati care trebuiau să aibă ce mânca;
• Atunci am luat o decizie antreprenorială, pe care azi pot să mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodată ontologic, al existenţei Pro TV şi a contribuţiei noastre la ceea ce a urmat după aceea. Am luat o decizie de diversiune. Ştirile de la ora 5 sunt o mare diversiune. Adica, hai să arătăm oamenilor şi partea pe care doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască. Ştirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1, în plus am retabloidizat şi stirile de la ora 7.

2. In contextul rezultatelor triste de la BAC, din fiecare an, si a introducerii manualelor digitale, Sarbu vrea sa faca o scoala privata, cu accent pe informatii hostate in cloud. Probabil orele vor incepe cu “N-o sa-ti vina sa crezi ce vom invata astazi” sau “Astazi incepem un nou episod dramatic din lupta elevilor cu programa scolara”

Vreau să lansez o şcoală privată, la care să aibă acces orice copil din România şi-n 5 ani să aibă cel puţin 100.000 elevi şi să fie absolut outstanding. O şcoală cu acces nelimitat la know-how, în cloud, bazată pe ceea ce cred eu că sunt cei mai importanţi vectori în educaţie: ludic, entertainment şi social community.

Restul discutiei e aici

Citeste si asta

Las Fierbinti: “ce mi-e 2 popi…ce mi-e 3…tot un drac”

Nu urmaresc, nu-mi place serialul asta sau personajele prezente in el, dar dialogurile si logica din scena …

Comentezi ?