Home / Diverse / Ce mi-ar placea sa vad la “Imperiul Leilor” de la PRO TV

Ce mi-ar placea sa vad la “Imperiul Leilor” de la PRO TV

Citeam acum cateva zile ca  Pro TV pregătește o emisiune de pitching cu antreprenori, pe modelul Shark Tank si mi se pare o miscare foarte buna din partea unui imperiu media care a pornit ca un business antreprenorial postdecembrist si a ajuns acum la stadiul de corporatie multinationala cu HQ in Cehia.

Cum am tot urmarit online diverse formate de tip Dragon’s Den/Shark Tank si am trecut si printr-o perioada de obsesie pentru “Planet of the Apps” a Apple, abia astept sa vad ce se va intampla in emisiunea de la PRO TV.

Singura mea temere ca sa nu respecte foarte strict modelul de Shark Tank si sa devina un show plictisitor, repetitiv si previzibil, in care niste oameni cu bani de investit in startups au doar 1 minut de elevator pitch si probabil alte 2-3 minute de intrebari pentru a evalua potentialul unei afaceri, indiferent de stadiul de MVP, early stage sau solid start-up.

Ce mi-ar placea sa vad in emisiune:

  1. in primul rand, ca nu e doar o emisiune de tip elevator pitch, in care oameni cu diverse idei sau buticuri incearca sa “vanda” bucati din proiectul lor pentru 10-30 % actiuni. Ar fi prea usor, prea previzibil, prea standardizat. Sa  fie si un pic de educatie antreprenoriala, nu doar schimb de replici, cifre si cerinte.
  2. sa existe o modalitate prin care sa poti urmari evolutia unor startup-uri, de la pitch-ul initial la intrarea intr-un top 10/20 per editie, pana la o mare finala in care sa se puna accentul pe potentialul de business, calitatea prezentarii si evolutia afacerii de la intrarea in emisiune pana in finala.
  3. sa existe o serie de mentori specializati de diverse arii de business sau skill-uri, care sa poata  ajuta start-up-urile care trec de filtrarea initiala. Similar cu un incubator clasic sau o competitie de pitching (cu care ar fi foarte smart sa fie stabilite colaborari), dar cu componenta de  reportaj TV. Sa vezi cum un mic owner de site e-commerce invata noi metode de promovare sau optimizare site. Sau sa vezi cum un proprietar de minimarket descopera tool-uri de CRM si management de stocuri integrat in cloud
  4. Sa nu fie doar cu afaceri din bula de online, ci si din zone mai … traditionale, care pot creste spectaculos, sub indrumarea unor mentori/consultanti si cu investitii din partea juratilor. O croitorie de cartier, un abator, o ferma de familie, o spalatorie auto, un aprozar dintr-un satuc.
  5. sa exista si o componenta de interactivitate din partea spectatorilor. Fie premiul publicului, fie un vot in plus la etapele de jurizare, fie intrebari instant, in live-uri (daca vor exista)

Cine ar putea sa fie investitorii?

Lista de investitori privati sau asociati in fonduri de investitii e tot mai mare (Mircea Vadan are un articol excelent pe start-up.ro), asa ca shortlist-ul ar putea cuprinde minim 30 de nume.

Eu as paria 0.000001 bitcoins ca cineva dintre Bogdan Iordache (How  to Web/ Gecad Ventures), Dan Calugareanu, Dragos Nicolaescu/Cristian Munteanu (Early Game Ventures), Dragos Anastasiu (ex Eurolines, ex Arena Leilor de pe TVR1), Mihai Rotaru (ex Clever Taxi, acum investitor), Antonio Eram (Netopia, investitor), Calin Fusu (owner, ex CEO BestJobs, acum la Neogen.Capital), unul din fratii de la Dedeman (au si fond de investitii) va sta pe unul din sacii de bani.

In loc de trailer pentru emisiune (nici nu cred ca exista, aici nu e), poftiti un rant de pe Youtube, depre POTA.

Citeste si asta

Stiri, mizerii si prioritati la PRO TV

In conditiile in care Facebook-ul e plin de performatele romancelor de la FED Cup si …

Comentezi ?