Home / Diverse / Jos cu praful! Vreau recomandari de purificator de aer.

Jos cu praful! Vreau recomandari de purificator de aer.

Sursa poza: http://familyphotosfabric.blogspot.ro/2013/09/pardon-dust.html

Noul apartament in care inca nu m-am mutat inca, pare ca este un magnet de praf, iar eu nu am chef sa stranut in fiecare zi, de acum inainte, mai ales cand ne apuca cheful de plimbat cu aspiratorul, frecat mobila cu Pronto, scuturat lenjerie, dat gauri cu bormasina sau batut covoare.

Si cum internetul e plin de recenzii care mai de care mai “prietenoase”, dar si de o gramada de variante si pareri SEOptimizate, am nevoie de cateva sfaturi de la cineva care a avut aceeasi problema cu “prea mult praf in camera”. 

Eu am ajuns la o lista scurta de patru produse, dar astept si alte pareri/sugestii.

1. PURIFICATOR DE AER SINGER IAC 1000 PRO la 502 RON. Am citit numai de bine despre aparat (retine praf, fum de tigara, polen), dar site-ul pe care l-am gasit nu pare de incredere.

2. Purificator aer Tesy AC 16EHCI, 6 nivele de filtrare a aerului, 52 W la 499 RON pe Emag. Are vreo 3 filtre + ionizator de aer (HEPA cica ar fi cel mai bun filtru anti-praf), dar pare zgomotos si consumat destul de mult curent: 52W fata de 12W al primului de pe lista

3. Miniland Baby – Purificator si Ionizator Nano Baby Pur la 702 pe Emag. Cam scump, recomandat pentru camere cu copii mici (nu e cazul), dar silentios si cu filtre pe care poti sa le schimbi doar la an.

4. Purificator aer Westwood KF-P23A la 320 RON pe DOMO. E top 1 pe categorie (whatever that means), are filtru HEPA si 3 viteze de ventilare. Plus telecomanda, pentru lenesul din mine.

Pareri despre cele patru purificatoare ? Alte sugestii ? Sfaturi din experienta personala ?

PS1: Recomandari de genul “ai auzit de matura?”, “iti recomand o noua inventie pe baza de M.O.P” sau “s-a inventat aspiratorul”, vor fi ignorate. Problema e cu praful din aer, venit de afara sau de pe hol.

PS2: Accept si link-uri de afiliere, si daca ma conving pretul si experienta personala, s-ar putea sa-l cumpar.

Sursa poza

5 comentarii

 1. Si eu am nevoie, asa ca de abia astept rezultatul investigatiei tale.

 2. Buna Auras,

  Iti recomand modelul Viktor de la Stadler Form, este un produs un pic mai scump, insa, fara modestie, este net superior celor prezente in piata la momentul acesta, avand o eficienta de 99.99%, un design simplist dar foarte elegant, este silentios si are un consum infim.
  Un filmulte interesant despre ce face, gasesti aici: https://www.youtube.com/watch?v=-k_yc2ANfzE
  Il poti achizitiona la un pret promotional de la magazinul online Azerty.ro, : http://www.azerty.ro/purificatoare-de-aer/purificator-de-aer-stadler-form-viktor-alb

 3. Salut Auras,

  Si eu cred ca trebuie sa mergi pe Viktor de la Stadler Form. Eficienta de 99.99% nu e poveste, uita-te pe acest video si te vei convinge: https://www.youtube.com/watch?v=Fs2dgOgzgc4 .
  Eu am acest purificator de 2 ani si functioneaza toata ziua. Cand l-am cumparat , cei de la marketonline mi-au spus ca pot sa-l tin in priza permanent ca nu are cum sa se strice. Vreau sa vad :) Pana acum totul e ok. In orice caz am scapat de praful din casa si de mirosul de mancare.

 4. Salutare!Cine imi poate spune va rog o parere despre modelele de la Sharp cu tehnologia Plusmacluster cu Hepa Filter.Ma intereseaza contra alergiei la praful de casa si la sporii de mucegai.Modelul ar fi asta
  Sharp FPA40UW Plasmacluster Ion Air Purifier with True HEPA Filter.http://www.amazon.com/Sharp-FPA40UW-Plasmacluster-Purifier-Filter/dp/B005GLCVRI

Comentezi ?