Home / Diverse / 10 întrebări despre sihăstria like-urilor

10 întrebări despre sihăstria like-urilor

azi oameniiVlad Petreanu a scris astazi despre manastirea Sihastria Raraului din Suceava, locul unde, in lipsa de duhovnici bucuresteni de incredere, s-a ascuns minora fugita de acasa saptamana trecuta. Probabil bisericile din Bucuresti aveau wireless-ul parolat, asa ca s-a orientat catre o manastire din Moldova cu pagina de Facebook. 

Revenind la articolul lui Vlad, fraza de mai jos mi-a dat de gandit si m-a facut sa-mi pun cateva intrebari:

E bine, îndrăznesc să spun, chiar dacă noţiunea de “sihăstrie” mi se pare uşor contradictorie cu ideea de reţea de socializare. Dar poate că nu mă pricep eu (totuşi, aţi remarcat cât de deschisă este Biserica Ortodoxă faţă deunele invenţii moderne – Facebook, Mercedes, Samsung Galaxy – şi cât de încăpăţânat le refuză pe altele – bonuri fiscale, egalitatea între sexe, libertatea de alegere?)

Iata 10 intrebari care m-au macinat pe mine, dupa o minima analiza pe pagina de Facebook.

  1. Cine scrie pe pagina de Facebook? Are acces de admin doar staretul, sau mai scriu si alti preoti, cu talent la slove, dar cu acces doar de publisher ?
  2. Au un calendar editorial corelat cu calendarul ortodox ? (Frati calugari, in 2 saptamani vine Pastele, asa ca trebuie sa cautati poze cu pisici, drob, iepurasi si oua)
  3. Au wireless in chilii ? Daca da, au stropit modemul cu aghiazma (sau apa de izvor) ?  Daca nu, au vreun fel de net cafe chilie?
  4. Oare stiu sfintii parinti  ca Mark Zuckerberg, co-fondatorul Facebook, e evreu-ateu ? Ba mai mult, ca a preacurvit cativa ani buni, inainte sa se insoare cu o chinezoaica, pe nume Priscilla Chan ?
  5. Oare stiu ca nici co-fondatorul Windows, Bill Gates, nu e ortodox? Ba mai mult, e agnostic !!!!1111unuunucruce! Cum se impaca folosirea unor produse facute de atei cu propagarea mesajului crestinesc ?
  6. Preotii de la manastirea Sihastria Raraului sunt basisti ?
  7. Ducand mai departe mesajul din poza de articol (preluata de pe pagina manastirii), as vrea sa stiu daca si cand incepe programul de spovedanie prin mesaje private? Nu de alta, dar drumul pana la Suceava e lung, iar CFR-ul are mai mereu intarzieri. Si cat costa …
  8. E ok sa pupi ecranul pe care apare o icoana facatoare de minuni?  Are acelasi efect, sau doar 50% ?
  9. Daca dau like la 3 poze cu lumanari, sunt iertat de pacate, sau trebuie sa dau si share ?
  10. Cand apar selfie-urile cu calugari ?

Citeste si asta

Las Fierbinti: “ce mi-e 2 popi…ce mi-e 3…tot un drac”

Nu urmaresc, nu-mi place serialul asta sau personajele prezente in el, dar dialogurile si logica din scena …

Comentezi ?