Home / Diverse / Cere-ti dreptul constitutional de a schimba parlamentarii in timpul mandatului

Cere-ti dreptul constitutional de a schimba parlamentarii in timpul mandatului

camera deputatilor1. Cu petitii online de genul asta nu se rezolva nimic. Nicaieri in Constitutie, la sectiunea “Dizolvarea Parlamentului” nu e precizat faptul ca acesta poate fi dizolvat daca 500.000 de creduli semneaza o petitie online de pe un site dubios si fara legatura cu vreo institutie a statului sau ONG legal creat. Sunt doar niste site-uri care profita de creduli, pentru a strange baze de date cu nume si email.

2. Pentru ca am mai multa incredere in membrii APADOR-CH (Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România, Comitetul Helsinki) decat in orice organism format din functionari publici, oameni politici sau parlamentari romani. 

3. Daca hotii din Palatul Parlamentului s-au apucat de modificat legi pe ascuns, vreau sa ma asigur ca eu fac macar ceva util, online si vizibil, pentru a se introduce posibilitatea legalade a revoca Parlamentul sau parlamentarii, atunci cand se intampla deraieri si magarii de genul celor de la legea superimunitatii, amnistiei si modificarilor din Codul Penal.

4. Chiar cautam un motiv sa-i dau un mail lui Crin Antonescu. Acum e ora 15, sper ca s-a trezit …

5. Prefer sa vad oameni care dau mailuri catre parlamentari decat sa semneze petitii pe site-uri dubioase. Daca tot e la moda sa fii protestatar de internet….

In speranta ca, daca cu modificarea de mai jos va fi introdusa, parlamentarii vor avea mai mult respect pentru cetatean. Si mai ales, frica de a nu fi supus unei solicitari de demitere, din partea celor pe care trebuie sa ii reprezinte. 

Asa ca am ales sa dau mai departe mesajul si initiativa APADOR-CH:

În actuala Constituție a României un parlamentar nu-și poate pierde funcția decât în caz de deces, demisie sau condamnare penală. Pentru că tot se discută revizuirea Constituției, haide să forțăm introducerea unui articol prin care noi, alegătorii, să avem dreptul constituțional de a-i elibera din funcție pe aleși și în timpul celor patru ani de mandat, dacă nu suntem mulțumiți de activitatea lor.

Procedura e foarte simplă și dacă membrii Comisiei de revizuire a Constituției nu știu cum să facă, le putem arăta.Vă propunem să le trimiteți prin email, tuturor membrilor comisiei, următorul text, cu solicitarea să fie introdus în viitoarea Constituție:

Domnule parlamentar,

Subsemnatul …., cetățean român din …. (localitatea)… vă solicit să introduceți în viitoarea Constituție a României următorul text de modificare și completare a articolului 70, privind Mandatul deputaților și al senatorilor:

Se modifică art. 70 al. 2 prin introducerea „revocării”  printre cazurile de încetare a calității de deputat/senator. Se completează art. 70 cu introducerea unui nou alineat, (3), care prevede anumite facilități pentru declanșarea și finalizarea procedurii de revocare. În consecință, art. 70 al. 2 si 3 va avea următorul conținut (noutățile din text sunt trecute cu litere bolduite):

„(2)  Calitatea de deputat sau de senator încetează la data întrunirii legale a Camerelor nou alese sau în caz de demisie, de revocare, de pierdere a drepturilor electorale, de incompatibilitate ori de deces.

(3) Derularea procedurii de revocare nu poate fi condiţionată decât de întrunirea unui  număr de solicitări din partea cetăţenilor din circumscripţia electorală respectivă, reprezentând minimum 2/3 din numărul voturilor cu care a fost ales parlamentarul, şi se va finaliza printr-un referndum, care nu necesită cvorum.”

Vă mulțumesc,

Trimiteți acest email tuturor parlamentarilor din Comisia pentru revizuirea Constituției, care se va întruni din nou din 27 ianuarie 2014. Ne puteți pune și pe noi în cc (cu adresa office@apador.org) atunci când trimiteți emailurile și dacă primiți răspunsuri vă rugăm să ne spuneți și nouă.

Găsiți mai jos lista lor și datele de contact:

Crin Antonescu –  crin.antonescu@senat.ro,  ldinu2905@yahoo.com,  berceanu.alexandra@gmail.com

Ioan Chelaru – ic_r2003@yahoo.com

Bogdan Ciucă – bogdan.ciuca@cdep.ro

Daniel Fenechiu – daniel.fenechiu@cdep.ro

András-Levente Máté – mateandras@cdep.ro

Valeria Diana Schelean – valeriaschelean@yahoo.com

Florin Iordache – fiordache@cdep.ro

Varujan Pambuccian – varujan@cdep.ro

Ioan Adam – avocatadam@gmail.com

Tudor Chiuariu – tudor.chiuariu@cdep.ro

Ovidiu Liviu Donțu – http://www.ovidiudontu.ro/propuneri/

Gheorghe Emacu – gheorghe.emacu@cdep.ro

Daniel Florea – danielflorea72@yahoo.com,  daniel.florea@scaflorea.ro

Alina Gorghiu – alina.gorghiu@cdep.rodeputat@alinagorghiu.ro,  alinagorghiu@yahoo.com

Toni Greblă – tonigrebla@yahoo.com,  toni.grebla@senat.ro

Dan Motreanu – dan.motreanu@cdep.ro

Nicolae Ciprian Nica – ciprian.nica@cdep.ro,  cipriannica2007@gmail.com,  www.ciprian-nica.ro

Ioan Oltean – ioan.oltean@cdep.ro

Gabriela Podașcă – gabriela.podasca@cdep.ro

Petre Roman – petre.roman@cdep.ro

George Scutaru – scutaru.george@cdep.ro

Alin Tișe – tisesenator@yahoo.ro

Haralambie Vochițoiu – http://www.vochitoiu.ro/transmite-mesajul-tau

 

Membri Supleanți:

Rozalia Ibolya Biró – r.biro@oradea.ro

Corneliu Cozmanciuc – corneliu.cozmanciuc@cdep.ro

Ovidiu Ganț – ovidiu.gant@cdep.ro

Aurelian Ionescu – aurelian.ionescu@cdep.ro,  aurelian.ionescu@xnet.ro

Vasilica Miron – miron.vasilica@gmail.com

Ștefan Bucur Stoica – stefan.stoica@cdep.ro

Sorin Stragea – sorin.stragea@cdep.ro,           sorinstragea@yahoo.com

Citeste si asta

Cel mai frustrant comentariu al inceputului de an: “da-i dracu pe bogati. Pe cine stii tu om de rand, 8h/zi sa aiba 2000 euro?”

Stimati cititori, cititoare, roboti si crawlere, iata cel mai trist/enervant/frustrant comentariu pe care l-am primit astazi, …

Comentezi ?