Nu cred ca exista concurs pe internetul asta la care sa nu fi participat Sebastian Rebreanu, un clujean care are ceva timp liber si foarte multi “prieteni” cu cont de Facebook, care il ajuta de fiecare data cand e vreun concurs de tipul “cine are cele mai multe like-uri castiga”.
Noroc ca are minim doua conturi de Facebook (unu, doi), cu care isi poate da like singur. Si cont de Twitter. Si un caine, pe care il inscrie la concursurile pentru animale sau stapani de animale. Mai are nevoie de un pisoi, ca sa acopere toate nisele…
Poate va intrebati ce a castigat Sebastian in ultima vreme, participand la concursuri cu adunaturi de like-uri sau trageri la sorti. Sper ca organizatorii sunt fericiti si au reach-ul mare.
- o vacanta de 6 zile la Lisabona
- un set de cosmetice de la Photoderm
- o cana termoizolanta
- Un City-Break cu autocarul pentru 2 persoane la Ljubljana sau Praga de la Business Days
- o bicicleta de la Millenium Bank
- voucher de 100 de la FunDeal
- 50 euro de la RCA Ieftin
- 1000 de euro de la Transilvania Look (amuzant, in interviu Sebastian declara ca se ocupa cu dezvoltarea unei afaceri online)
si multe alte premii mai mici, pe care mi-e lene sa le mai caut pe google (aprox 2000 de rezultate dupa “Sebastian Rebreanu concurs“).
Sebastian nu se rezuma doar la participat, se implica activ si in administrarea concursurilor online, atrage atentia asupra fraudacilor care au like-uri mai multe ca el, aduce aminte organizatorilor cand acestia intarzie sa anunte lista castigatorilor si le transmite aproape instant datele de contact, ca un concursoman profesionist ce este.
Si acum intrebarile zilei:
- Cat de ilegal e sa faci o lista cu “concursomani” (cum am facut eu aici, ghici cine e pe primul loc) pe care sa-i excluzi din start, din concursuri ?
- Cea mai “safe” optiune ramane sa ne limitam la a face un regulament cat mai strict, urmand si cele cateva sfaturi despre cum sa scapi de ”mafia” concursurilor online?
PS: Sebastian Rebreanu e ala cu tricou negru din poza de articol, langa Calvin Harris. Ibiza, 2012. La pariu ca e un concurs la mijloc ?
PS: Sebastian a gasit articolul asta. Citez din el: “da , sunt concursoman si imi place ce fac. Nu inteleg de ce esti asa complexat din punctul asta de vedere.”
Q: Cat de ilegal e sa faci o lista cu “concursomani” (cum am facut eu aici, ghici cine e pe primul loc) pe care sa-i excluzi din start, din concursuri ?
A: Cam la fel de ilegal sa te folosesti de date cu caracter confidential pentru a face o lista cu concursomani.
True. Am scos adresele de mail, mersi de atentionare
Numele si prenumele afisate public pe un site de socializare nu sunt informatii confidentiale.
Intrebarea care merita pusa este daca exista un cadru legal care sa-ti interzica folosirea acestei liste. Singura lege pe acest subiect este Ordonanta de Guvern 99/2000, dar asta reglementeaza doar concursurile cu premii prin tragere la sorti. In cazul OUG 99/2000 organizatorul stabileste conditiile de desfasurare a concursului, precum si conditiile de eligibilitate a participantilor (unde e posibil sa folosesti blacklistul asta).
In GDocs-ul initial erau si mailurile afisate, pe care le-am scos :)
Cat despre blackist, esti sigur ca e legal sa o folosesti ?
Deci daca vreau sa castig un concurs cu LIK-uri sa apelez la ei? Sau mai bine caut scriptul ala de care se folosesc unii? Mai stiu pe unii care castiga concursuri organizate prin polldadyy – le matrasesc pe alea maxim :)).
Cert e ca cea mai sigura solutie ramane regulamentul EXTREM DE STRICT!
SUnt utili astfel de oameni. Ei arata slabiciunile sistemului. Excludeti concursurile pe baza de like-uri si gata. Poti cere la un concurs sa dea like toata lumea si apoi alegi pe alt criteriu.
La partea de legalitate nu ma pricep. Important este insa sa nu se ajunga acolo :)
One word: targerilasorti.ro ;)
Degeaba, asta castiga si la trageri la sorti. Daca nu castiga el, atunci mai are cateva sanse, ca participa cu familionul. Si catelul cred ca are adresa de mail …