Home / Diverse / Cum au rezolvat altii problema maidanezilor

Cum au rezolvat altii problema maidanezilor

Sa trecem peste galagie, vaiete, drame, amenintari si suparari, si sa invatam din ce fac altii pentru a scapa nemuscati de cainii fara stapan.

Cum au rezolvat germanii problema câinilor vagabonzi din Bucureşti, in timpul ocupatiei din 1916: i-au casapit pe toti, chiar si catelusii.

După câteva săptămâni de la intrarea în Bucureşti, germanii au declarat război câinilor. O ordonanţă a impus taxa pe câini, botniţa şi obligaţia ca nici un câine să nu iasă pe stradă. Ordonanţa a fost executată cu toată străşnicia pe care o puneau germanii în administraţia lor. Mulţi câini au fost împuşcaţi numai fiindcă au scos capul pe poartă şi au lătrat.

Cum a rezolvat Spania problema câinilor fără stăpân.

De 15 ani funcționează un sistem foarte bine pus la punct: când apare un câine abandonat, persoana care îl găsește cheamă poliția, care, cu un aparat special, verifică dacă acesta are sub piele un microcip. Dacă există, este căutat proprietarul căruia îi este înapoiat câinele.

Proprietarul este avertizat că dacă se mai întâmplă, va fi amendat cu 250 de euro.

Dacă nu există microcip, intervin două situații: câinele este trimis către un adăpost particular sau către padocurile primăriei. Dacă ajunge la padocuri, este ținut două săptămâni, până cand apare stăpânul. Dacă nu apare nimeni, este eutanasiat.

Cum au scapat Oradea si Brasov de maidanezi: eutanasiere, sterilizare, export in Germania si colaborare cu ONG-uri.

Primaria Brasov a decis sa eutanasieze marea majoritate a cainilor maidanezi. Primaria din Oradea a decis sa-i sterilizeze si sa-i elibereze in teritoriu. Ambele orase au reusit sa scape de maidanezi. Principala problema care se pune in ambele situatii sunt costurile.

Nu cred ca reteritorializarea cainilor dupa sterilizare rezolva problema. Si sterilizat si nesterilizat, un caine aflat in libertate, tot musca si tot face galagie sub balcoane, noaptea. Dupa aceea, cainii trebuie vaccinati, antirabic, anual. Deci ne jucam in fiecare an de-a prinsul si eliberatul cainilor, iar acest lucru costa“, ne-a declarat Flavius Barbulescu.

Pe scurt: eutanasiere si/sau amenzi.

Vremea cu “hai sa educam publicul” a cam trecut, cred ca e vremea cu “hai sa dam amenzi daca nu respecti legea (aviz babelor de la bloc)” si “n-ai stapan, n-ai noroc, adio viata de caine”.

Unii au gasit solutii. Putem si noi ?

Bonus: 

Citeste si asta

Azi imi place un beagle

Are 8 saptamani, toate actele la zi, carnet de sanatate + pasaport/cip si azi de dimineata isi …

4 comentarii

  1. O mare parte din cainii vagabonzi provin din curtile celor aflati la periferia Bucurestiului, care atunci cand fata cateaua ii baga in punga si ii aduc la tomberoanele din Bucuresti, sau la scarile de bloc, pentru ca “sigur se gaseste cineva sa-i ia acasa sau sa le dea sa manance pe strada” gandesc ei.

    Asta se intampla de 2 ori pe an. E normal asa ceva? Sterilizarea trebuie sa inceapa din curtile oamenilor.

Comentezi ?