Home / Diverse / Harta maidanezilor din București

Harta maidanezilor din București

Tocmai  am aflat (via Gabi) ca exista o harta a maidanezilor si a zonelor cele mai periculoase din Bucuresti. Din cate se poate observa, cartierele cu cele mai multe sesizari legate de incidente cu maidanezi sunt Drumul Tabere (inca un motiv sa nu ma mut vreodata acolo), urmat de Ferentari, Vitan si cartierul Tei, locul ultimei tragedii.

Cele mai sigure (adica zonele cu cele mai putine sesizari) zone par cele centrale (Universitate-Unirii-Eroilor), Chitila-Bucurestii Noi si Tineretului.

In zona mea am vazut ca sunt doar doua sesizari, probabil legate de mini haita de la blocul vecin. Nu cred ca s-a rezolvat ceva, sunt aceiasi caini de cateva luni bune. Norocul meu e ca s-au obisnuit cu mine si bicicleta, chiar daca mai maraie din cand in cand.

Update: o posibila explicatie pentru numarul de sesizari/cartier vine de la Billy: “poate cei din Drumul Taberei au mai mult spirit civic. poate cei din Berceni, mai coloraţi, se simt confortabil cu comuniunea dintre câine şi animal.”

Conform articolului din Freerider, “in București conviețuiesc alături de oameni nu mai puțin de 64.700 de câini fără stăpân. Doar în luna ianuarie a lui 2013, 1.053 de persoane s-au prezentat la Centrul Antirabic din București.”

Astea sunt datele. Solutii ar fi, altii au rezolvat problema maidanezilor. Exista si un grup de discutii/actiune.

Click pe harta pentru a vedea mai bine cate sesizari sunt in zona ta.

harta_maidanezi_bucuresti

Citeste si asta

Azi imi place un beagle

Are 8 saptamani, toate actele la zi, carnet de sanatate + pasaport/cip si azi de dimineata isi …

4 comentarii

  1. cartierele este?

    • Ahh, mersi. Greseala mea, scrisesem initial “cel mai sigur cartier”, dupa care am modificat si am uitat sa fac declinarea la plural

  2. trist, dar adevarat.
    asta se intampla intr-o capitala europeana

Comentezi ?