Warning: include_once(/home/clickerr/aurasmihai.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/clickerr/aurasmihai.ro/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/clickerr/aurasmihai.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/clickerr/aurasmihai.ro/wp-content/advanced-cache.php on line 22
Box cu monstri in "Cercul de foc"
Home / Filme / Box cu monstri in “Cercul de foc”

Box cu monstri in “Cercul de foc”

Din trailer pare doar un alt film cu niste robotei care se bat cu niste monstri marini pentru salvarea planetei de la exterminarea totala si sfarsitul omenirii.

Si ghici ce ?

Chiar asa e.  Macar sunt sinceri. E un film care livreaza fix ce apare in trailer. Box cu monstri si roboti. Niste monstri marini foarte mari, exagerat de urati si foarte violenti, numiti Kaiju, ies pe rand dintr-o gaura portocalie din adancul oceanului Pacific si vor sa ne ocupe planeta, sa ne strice orasele si sa ne omoare pe toti, incepand cu cei care au case cu vedere la mare.

De ce ? 

Pentru ca le place mult planeta noastra din ce in ce mai poluata si pentru ca stratul de ozon cel permanent subtiat le permite sa scoata capul la suprafata, fara sa faca insolatie pe solzi.

Si pentru ca omenirea nu poate sta cu mana in sanii de la pagina 5, marile puteri ale lumii au facut rapid o cheta de cateva milarde si au organizat o mica armata de roboti gigantici, purtatori de rachete ultimul racnet si reactoare nucleare, pe care ii trimit in misiune de aparare a patriei.

Si cam asta e filmul.

Simplu. Robotii nostri, controlati de oameni special antrenati si costumati ca niste astronauti de tabla, cu ghete chiar mai metalice ca cizmele  lui Ivo, se iau la pumni, palme si trante cu niste dinozauri foarte mari, urati si tot mai inteligenti si agresivi, in cateva lupte lungi si pline de drame, incurajari tovarasesti si mega-efecte 3D.

Singurul lucru care m-a impresionat la filmul asta au fost efectele 3D si grafica generata pe calculator. Daca IMAX-ul din Cinema City ar trebui sa-si faca un CV, filmul asta ar trebui sa apara printre primele in lista.

Cred ca peste 80 % din film e doar munca de chinez mic si talentat in pixelaj artistic. E aproape incredibil cat de clar se vede fiecare solz dintr-un monstru, cat de real le curg balele din gura (bleah) si cat de multa atentie la cele mai mici detalii au avut designerii cu fiecare zona si personaj din film.

Daca ignori povestea clasica cu lupta intre rau si bine si daca iti plac filmele care sa impresioneze prin CGI, “Cercul de foc” e un film de vazut. Mai ales daca vrei sa vezi cum arata paduchii de Kaiju sau (special pentru corporatistii tristi) cum se pot distruge in cateva secunde hectare intregi de cladiri pline de cubicaluri (razbunareeee) si birouri de tip open-space.

Pac-Pac!

Plictisometru: 2 din 5, am cascat o singura data, din oboseala. In rest, am cascat gura la pixeli

Citeste si asta

8 despre “Cei opt odioşi / The Hateful Eight”

Cu 3 ore si 7 de minute, “Cei opt odioşi / The Hateful Eight”, western-ul scris si …

1 comentariu

  1. Trebuie sa vad filmul asta ! :))

Comentezi ?